п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Пікетували Київраду та офіс Порошенка: інвестори закликають депутатів виконати обіцянку щодо добудови об’єктів “Аркади”

Пікетували Київраду та офіс Порошенка: інвестори закликають депутатів виконати обіцянку щодо добудови об’єктів “Аркади”

Житлові комплекси, що залишились у спадок від збанкрутілого банку “Аркада”, мають бути добудовані якомога швидше. Адже заручниками ситуації стали понад 11 тисяч родин інвесторів. Для цього Київрада має виконати власну обіцянку, згідно Меморандуму з добудови, та надати забудовнику ділянку під зведення ЖК. Аби бути почутими представниками влади й громадськості, 9 грудня люди влаштували гучну акцію протесту у центрі Києва.

Як стало відомо KV, інвестори “Аркади” вимагають аби столична влада виконала умови підписаного 7 квітня цього року Меморандуму, згідно з яким Київрада гарантувала добудову трьох ЖК за рахунок 10% доходу від забудови ділянки на “Осокорках-Центральних”.


Нагадаємо, 7 квітня 2021 року був підписаний Меморандум щодо вирішення соціальної проблеми добудови та передачі квартир інвесторам. Серед підписантів – об’єднання інвесторів ЖК “Еврика”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах”, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Владислава Молчанова як модератор вирішення соціальної проблеми на базі ГО “Центр захисту киян”, МВС, Мінрегіон, СБУ, КМДА як виконавчий орган Київської міської Ради, а також девелопер Stolitsa Group, який має відповідний експертний досвід та здатний реалізувати добудову об’єктів “Аркади”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Цим документом передбачено, що виконавчий орган Київради (КМДА) має вжити необхідні заходи щодо прийняття рішення продовження договорів оренди земельних ділянок площею 176 га на житловому масиві “Осокорки-Центральні”, де буде будуватися ЖК “Патріотика на озерах”. Дані ділянки не є зеленою зоною чи зоною ландшафту, що охороняється. Як підтвердив Верховний суд, за Генпланом столиці ця територія призначена для житлової забудови.

Згідно Меморандуму будівництво на цій території житлового комплексу “Патріотика на озерах” наразі є єдиним запропонованим та гарантованим державою, джерелом генерування фінансів для добудови ЖК "Еврика" та ЖК "Патріотика".

7 грудня 2021 року Київрада зареєструвала проєкт рішення "Про вирішення соціального питання добудови та передачі квартир інвесторам ЖК "Еврика", ЖК "Патріотика" та ЖК "Патріотика на озерах" згідно Меморандуму від 7 квітня 2021 року".




Цим документом передбачено, що Секретаріат КМР, КМДА та їхні структурні підрозділи мають вжити організаційно-правових та процесуальних заходів для забезпечення добудови та передачі квартир інвесторам трьох ЖК.

9 грудня представники Об’єднаного активу інвесторів провели автомітинг і пішу ходу на Хрещатику, під стінами КМДА щоб закликати депутатів Київміськради невідкладно ухвалити вказаний проєкт рішення.

Учасники акції наголосили, що головна мета заходу – відстояти гарантоване державою джерело отримання коштів для завершення будівництва, не дати чиновникам спаплюжити зусилля, спрямовані на добудову житла, та спонукати їх виконати умови Меморандуму від 7 квітня 2021 року.

​​Пікетувальники також вирушили до вул. Лаврської, де розташований офіс політсили “Європейська Солідарність”. Люди хочуть запитати лідера партії Петра Порошенка, як його фракція голосуватиме за вирішення їх проблеми у Київраді.

Фото: соцмережі 

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, київрада, аркада, інвестори, пікет, поошенко

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
Календар подій