вівторок, 19 березня 2024 г.

ОСББ під керівництвом скандальної екскерівниці Департаменту культури КМДА Світлани Зоріної без дозволу розбирає місток в історичній садибі на Гончара (фото)

ОСББ під керівництвом скандальної екскерівниці Департаменту культури КМДА Світлани Зоріної без дозволу розбирає місток в історичній садибі на Гончара (фото)

У суботу, 6 серпня, на вулиці Гончара 60, місцеве ОСББ, до якого має відношення скандально відома ексочільниця Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, почало роботи з демонтажу містка на території історичної “Садиби Лапинської”. Будівельники вже встигли розібрати цегляні стовпчики та огородження, зроблені з понад сторічної жовтої цегли. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Громадської організації (ГО) "Мапа реновації".

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У цю суботу, завдяки пильності киян, ми дізналися про початок руйнування 110-річного містка, що має статус пам'ятки архітектури”, – повідомили активісти.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Мапі  реновації” звернули увагу, що для реставрації будь-якого об’єкта необхідно мати автентичні матеріали. Будівельних складів із цеглою 1900-х років більше не існує – і саме тому так важливо зберігати оригінальну під час робіт на окремих об’єктах. 

Після розголосу роботи було призупинено. Проте, як повідомили активісти, мішки зі жовтою київською цеглою, що залишилась після демонтажу стовпчиків та огородження містка – безслідно зникли. Залишки раритетної цегли можна побачити лише на покритті містка. 

Як з'ясувалося, демонтаж виявився незаконним, адже ОСББ не отримало дозволів на роботи. Дозвіл необхідний, оскільки місток є частиною архітектурного ансамблю “Садиби Лапинської”, яка має статус пам‘ятки архітектури.

“Голова ОСББ запевняє, що це “ремонт власними силами”. Але таке словосполучення не звільняє від відповідальності. Адже подібні “ремонти” – це те, що може непоправно нашкодити архітектурній спадщині. Будь-які роботи на пам‘ятках мають бути узгоджені з профільними відомствами і це не випадкове правило, а необхідність”, – наголосили в “Мапі реновації”.

Наразі, повідомляють активісти, Департамент охорони культурної спадщини направив приписи як на ОСББ,та і на КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва", до управління якої віднесено будинок на Гончара, 60.

Возможно, это изображение на открытом воздухе и кирпичная стена

Згідно даних приписів ОСББ та КП мають припинити роботи на Гончара, 60. Крім того впродовж 1 місяця надати Департаменту науково-проектну документацію щодо робіт спрямованих на збереження об'єкту.

У разі невиконання даних приписів ОСББ та КП можуть отримати штраф від 17 000 до 170 000 грн. Очікується ще один припис, який стосується ситуації з порушенням Правил благоустрою міста Києва.

Згідно інформації, очолює ОСББ "Садиба Лапинської" Кравчук Володимир Леонідович. Як зауважив активіст Володимир Бондаренко, фактично управляє в ОСББ ексочільниця Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

Згідно інформації на сайті Шевченківської райдержадміністрації, в.о. керівника КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва" є Романюк Петро Михайлович. Управління охорони культурної спадщини очолює Груздо Сергій Миколайович.

Возможно, это изображение на открытом воздухе и кирпичная стена

Нагадаємо, колишня керівниця Департаменту культури КМДА Світлана Зоріна досить часто порушувала закони України у своїй чиновницькій діяльності: вона приховувала публічну інформацію, поєднувала роботу держслужбовця з керівною посадою у приватній структурі, причетна до звільнення директора музею "Київська фортеця" та проводила незрозумілі кадрові перестановки у столичних культурних установах. Зоріна, мабуть, навіть причетна до встановлення на Майдані “кривавої йолки”.

Читайте: Причетну до "кривавої йолки" Світлану Зоріну звільнили з КМДА

Фото: Facebook “Мапа реновації”

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, осбб, культурна спадщина, реставрація, цегла, вулиця гончара, садиба лапинської, місток, світлана зоріна

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій