субота, 20 квітня 2024 г.

Національний рух “За трансплантацію” та Фонд сім'ї Андреєвих передали автоматичний коагулометр до Київського обласного онкодиспансеру

Національний рух “За трансплантацію” та Фонд сім'ї Андреєвих передали автоматичний коагулометр до Київського обласного онкодиспансеру

Національний рух "За трансплантацію" та Фонд сім'ї Андреєвих передали автоматичний коагулометр до Київського обласного онкологічного диспансеру. Голова національного руху “За трансплантацію” повідомив про нову амбітну мету – змусити державу зробити ремонт у гематологічному відділенні диспансеру.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Національного руху “За трансплантацію” на сторінці в соцмережі Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Подію прокоментував голова національного руху “За трансплантацію” Юрій Андреєв.

"Коли ми починали цей проект, навіть не уявляли як буде складно. Складно стикатися із повною байдужістю, коли збираєшся допомогти тим, хто завжди залишається поза увагою держави та фондів. Це дорослі онкохворі.

Однак це була наша мрія: моя і моєї дружини, яка колись не кинула мене у скрутний момент мого життя, а простягнула руку допомоги. І я був впевнений, що на прохання фінансово допомогти закупити коагулометр, який є таким необхідним для проведення трансплантації кісткового мозку дорослим, відгукнеться багато людей. Однак виявилось, що це не цікаво, бо дорослі – не діти, і допомагати готові одиниці”, – розповів голова руху “За трансплантацію”.

“Скажу відверто, наодинці ми б не справились із цим збором. Він і так тривав дуже довго. Однак разом із Благодійним фондом "Сучасне село та місто", компанією Пфайзер, Ля Рош, Ганною Коваленко та усіма небайдужими, ми все ж його реалізували", – повідомив Юрій Андреєв.

Вчора, 5 червня, апарат було передано до Київского обласного онкодиспансеру.

"Що б я хотів всім зараз сказати? Мабуть слова подяки тим, хто підтримав та допоміг лікарні отримати коагулометр. Так, крок за кроком ми разом зробимо те, що чиновники не могли зробити за довгих майже 30 років", – додав голова організації.

Також він додав, що попереду ще амбітніша мета – змусити державу зробити ремонт у гематологічному відділенні щоб там змогли проводити трансплантації кісткового мозку від неродинного донора. 

“Вартість створення спеціальних стерильних боксів та реконструкція відділення – 40 мільйонів гривень. Здається, що ціна захмарна. Проте, на рівні держави – це копійки. Особливо, якщо порівнювати із сумами, які щороку держава платить іноземним клінікам. Це вартість 11 пересадок кісткового мозку у закордонній лікарні. А в Україні, у такому відділенні, врятувати можна десятки життів щороку!”, – йдеться в повідомленні.

Читайте: “Фонд семьи Андреевых” собирает деньги на оборудование для Киевского облонкодиспансера

Фото: прес-служба Національного руху “За трансплантацію” в Facebook.

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киевской области, медицина, закупка, оборудование, киевский областной онкологический диспансер, юрий андреев, вонд семьи андреевых, национальное движение за трансплантацию

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій