вівторок, 7 травня 2024 г.

Нардеп Дмитрук звернувся до міністра МВС стосовно хуліганських дій в Лаврі та спроб силового захоплення собору у Кам’янці

Нардеп Дмитрук звернувся до міністра МВС стосовно хуліганських дій в Лаврі та спроб силового захоплення собору у Кам’янці

Народний депутат, член профільного комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Артем Дмитрук направив депутатські звернення міністру внутрішніх справ Ігоря Клименка з приводу спроб силового захоплення кафедрального собору святого Олександра Невського у Кам’янці-Подільському, а також з приводу нищення майна та хуліганства на території Києво-Печерської Лаври.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на телеграм-каналі нардепа Артема Дмитрука.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У депутатському зверненні щодо пошкодження та зняття фотографії у галереї від Ближніх до Дальніх печер Києво-Печерській Лаврі Артем Дмитрук просить міністра перевірити інформацію та вжити заходи відповідно чинного законодавства.

“Згідно з інформацією з telegram-каналів, 09.04.2023р. Тодор Пановський зайшов на територію Києво-Печерської лаври з ножем, розмахував ним та знищив майно Києво-Печерської лаври, зокрема фотографію. Ці дії не тільки нанесли матеріальну шкоду, але й викликали паніку та страх серед відвідувачів та працівників Лаври. Повідомлення такого роду подій на території нашого міста є неприйнятними та не можуть залишатися без належної уваги. Тодора Пановського вже розшукували за скоєння злочину, передбаченого ст. 296 КК України (хуліганство)”, – зазначив нардеп.

Дмитрук вважає, що такі хуліганські дії “на території нашого міста є неприйнятними та не можуть залишатися без належної уваги”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У депутатському зверненні, яке стосується подій навколо кафедрального собору у Кам’янці, Артем Дмитрук зазначив, що 9 квітня було організовано та сплановано силове захоплення храму, що належить Українській Православній Церкві.

“На жаль, вищезазначені події продовжувалися й наступного дня, 10 квітня. Під час штурму собору один з представників ПЦУ здійснив напад на парафіянина Української Православної Церкви та наніс йому ушкодження тілесної тяжкості. За даними, що містяться в засобах масової інформації відносно представника ПЦУ було відкрито кримінальне провадження. Особливо занепокоює той факт, що прихильник ПЦУ, який напав на захисника храму, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 156 КК України “Здійснення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку” (педофілія) ”, – йдеться у зверненні.

Спираючись на викладені у зверненні дані та посилаючись на ст. 16 Закону України “Про статус народного депутата України”, нардеп звернувся до Міністра внутрішніх справ із проханням надати інформацію про хід та результати досудового розслідування у кримінальному провадженні за вищенаведеними фактами.

Нагадаємо, Артема Дмитрука було обрано народним депутатом по 133 округу Одеської області. До обрання до Ради був відомий як власник фітнес-клубів "Barbell Barbell gym" та "baza". Співзасновник ГО "Я одесит мені не все одно", член ГО "Ілля Муромець". Був приватним підприємцем, працював вантажником та охоронцем. Закінчив юридичний коледж Національного університету "Одеська юридична академія" за спеціальністю "Правознавство". Дмитрука також відносять до "групи Павлюка".

Читайте: Фракция “Слуга народа” в ВР решила, что “другу Разумкова” Дмитруку в ней не место

Як інформувала KВ, чоловічий монастир УПЦ попросили до 29 березня звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври. 30 березня, комісія Міністерства культури та інформаційної політики  прибула для перевірки двох будівель Києво-Печерської лаври. Проте, з невідомих причин, на територію Лаври її не пустили. 31 березня комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” знову не змогла розпочати роботу в Лаврі через перешкоджання УПЦ. 

Читайте: Петиція до влади Києва з закликом позбавити монахів в Лаврі води, тепла й світла набрала необхідну кількість голосів

Нагадаємо, 1 квітня колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Лебедю) вручили підозру. Митрополита Української Православної Церкви (УПЦ) звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Читайте: Суд відправив митрополита Павла під цілодобовий домашній арешт на 60 діб

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, поліція, нардеп, києво-печерська лавра, заповідник, чоловічий монастир, національний заповідник, віряни, тиск, артем дмитрук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій