середа, 24 квітня 2024 г.

На выборы в Броварские ОТО дали почти 500 тысяч гривен

На выборы в Броварские ОТО дали почти 500 тысяч гривен

Киевская облгосадминистрация (ОГА) распорядилась передать почти полмиллиона гривен из госбюджета на выборы в двух территориальных общинах. Сам избирательный процесс начался 2 ноября этого года, а добро общинам на объединение дали в феврале.

Об этом KV стало известно из распоряжения № 619 от 31 октября 2019 года “О распределении объема субвенции из государственного бюджета местным бюджетам Киевской области на 2019 год” за подписью нового главы Киевской ОГА Алексея Чернышова.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Согласно распоряжению, из госбюджета в бюджет Броварского района Киевской области на проведение выборов депутатов местных советов и городских глав распределяется 435,2 тыс. гривен (434,7 на организацию самих выборов и 0,7 тысячи гривен — на бумагу).

Напомним, в перечень объединенных территориальных общин (ОТО), образованных в пределах Киевской области, в которых назначаются первые местные выборы 22 декабря 2019 года, попали две ОТО: Зазимская сельская ОТО, в состав которой вошли Зазимский сельсовет (село Зазимье) и Погребской сельсовет (село Погребы); Калиновская поселковая объединенная территориальная община, в состав которой вошли Калиновский поселковый совет (пгт Калиновка, села Апрельское, Победа, Скибин), Красиловский сельский совет (село Красиловка), Рожовский сельсовет (село Рожовка). 

Начало избирательного процесса пришлось на 2 ноября 2019 года. Поэтому при отсутствии оснований для повторного голосования, Зазимский сельсовет и Калиновский поселковый совет будут иметь новый депутатский состав и руководителей уже до конца этого года.

Читайте: Две теробщины Киевщины пойдут на выборы в декабре

Как писала KV, сельсоветы начинали процесс объединения еще в 2015 году. Около года жители ожидали позитивных выводов от КОГА. 18 февраля 2019 года тогдашний глава Киевской ОГА Александр Терещук подписал распоряжение № 69 “Об утверждении заключения Киевской облгосадминистрации относительно соответствия Конституции и законам Украины проектов решений "О добровольном объединении территориальных общин".

Читайте: Проект “Децентрализация”: Калиновская община Броварского района может объединить четыре сельсовета

11 сентября 2018 года Зазимский сельсовет заключил договор с ООО Строительная компания "Антар Билд" (*) на реконструкцию учебно-воспитательного комплекса: общеобразовательной школы I-III ступеней на 464 места и детского сада по ул. Лесная, 61 в селе Зазимье Броварского района на Киевщине. Стоимость соглашения составила 9,5 млн гривен. Тендер удалось провести со второго раза, но в конечном итоге победа таки досталась подрядчику, с которым Зазимский сельсовет ранее заключил большинство своих договоров.

Читайте: Зазимский сельсовет со второй попытки таки отдал 9,5 миллионный тендер своему постоянному подрядчику

Фото: ZIK

КиевVласть

Влад Григорьев

Теги: новости киевской области, новости киевщины, выборы, децентрализация, цик, броварской район, калиновка, зазимье, выборы в ото, калиновская ото, зазимская ото

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.