п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

На Київщині московити повністю знищили 28 підприємств

На Київщині московити повністю знищили 28 підприємств

За даними військових обладміністрацій, у звільнених від російських окупантів Київській, Чернігівській та Сумській областях пошкоджено та зруйновано понад сотню підприємств. І це враховуючи, що оцінка збитків ще триває. Лише на Київщині зруйновано повністю 28 підприємств та 42 пошкоджено частково. 

Про це KВ дізналася із публікації журналу Forbes.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"У Київській області 28 підприємств знищено повністю, 42 – частково пошкоджені, каже каже голова гуманітарного напрямку обладміністрації Олексій Кулеба. Олексій Кулеба. Найбільші – заводи Coca-Cola та "Ветропак" – сплачували по 4–5 млн грн податків на місяць. Зруйновано Макарівський хлібозавод, кондитерську фабрику "Деліція", – йдеться у публікації. 

І як підтверджує Кулеба, наразі на Київщині є величезна потреба в людях адже половина населення виїхала, а повертатись до регіону поки що зарано.

Зокрема від бомбардувань постраждали інфраструктура та комунікації і деокуповані регіони вже одержали кошти на їхнє відновлення. І найбільшу суму, 400 млн гривень має Київська область. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Зруйновано понад 2800 будівель, півтори сотні медичних та освітніх закладів, 37 мостів, тисячі кілометрів доріг. До кінця травня Кулеба обіцяє відновити електрику, газопостачання та звʼязок. Проте на розмінування територій, наприклад Поліської та Іванківської громад Київщини, за його словами, підуть роки", – пише видання.

Зауважують і те, що є території, де вже активно триває процес відновлення. Наприклад, Яготинський маслозавод, як розповідає Кулеба, працював на 20–30% своєї потужності, але, завдяки замовленню місцевої влади, збільшив свій показник до 70–80%. 

Нагадаємо, що у результаті російської збройної агресії зруйновано або частково пошкоджено низку обласних об’єктів комунальної інфраструктури в трьох районах Київщини. Найбільше руйнувань зазнали об’єкти теплового господарства КП "Києво-Святошинська тепломережа" Київоблради. Підприємство вже підраховує нанесені йому збитки. 

Читайте: На Київщині внаслідок російської агресії понівечено низку об’єктів обласної комунальної власності, – Добрянський

Також серйозно постраждав за час воєнної агресії з боку російської федерації і ринок логістичної нерухомості України. Складські приміщення піддаються цілеспрямованим атакам, оскільки розцінюються агресором як стратегічні об'єкти, що забезпечують логістику, доставку продовольства та товарів першої необхідності. Лише в столичному регіоні знищено 21% від загального обсягу складських площ.

Читайте: Логістична галузь Київщини знищена майже на чверть (список зруйнованих об`єктів)

Фото: brovary.net.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, відновлення, бровари, олексій кулеба, руйнування, податки, інвестори, підприємства, склади, товари, логістика, напад росії на країну, офіси, площа, бізнес київщини, деліція, coca-cola, ветропак, макарівський хлібозавод, яготинський маслозавод, деокуповані регіони

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій