четвер, 28 березня 2024 г.

На Харківському напрямку знищено ворожі ДРГ, противник залишив Дмитрівку в Ізюмському районі, - Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку знищено ворожі ДРГ, противник залишив Дмитрівку в Ізюмському районі, - Генштаб ЗСУ

На Слов’янському напрямку ворог зосереджує зусилля на продовженні наступу у напрямку Слов’янська, бої тривають.Також тривають бойові дії за встановлення повного контролю над Сєверодонецьком. Водночас ЗСУ звільнили Дмитрівку Ізюмського району Харківської області та знищили ворожі ДРГ в  районах Дементіївки, Рубіжного та П’ятихаток.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На Волинському та Поліському напрямках без змін. На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру поблизу Мезенівки та Глухова Сумської області. На Слобожанському напрямку ворог здійснює дистанційне мінування місцевості та проводить повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 17 червня наступна:

  • На Харківському напрямку противник намагається не допустити виходу підрозділів Сил оборони до державного кордону України та в тил російського угруповання військ, яке діє на Слов’янському напрямку.

З метою виявлення слабких місць в обороні наших військ в районах Дементіївки, Рубіжного та П’ятихаток ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи. Українські воїни їх виявили і завдали втрат. Неподалік Кочубіївки окупанти намагалися вести розвідку боєм.  Наші захисники не дали їм жодного шансу на успіх.

Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Верхній Салтів, Піщане, Руська Лозова та Криничне.

  • На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосереджує на продовженні наступу у напрямку міста Слов’янськ, бої тривають. Поблизу Краснопілля намагався вести розвідку боєм, успіху не мав, відступив.

Ворог здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне,  Пашкове, Грушуваха, Курулька, Велика Комишуваха. ЗМУ змусили противника залишити населений пункт Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

  • На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів. Обстрілював позиції наших підрозділів із артилерії.

  • На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Окрім того, завдали авіаударів по позиціях наших підрозділів неподалік Сиротиного та Борівського.

Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк.

В районах Сиротиного та Метьолкіного наші воїни успішно відбили штурм. Противник з втратами відійшов на раніше займані позиції.

  • На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Покровське, Зайцеве та Степне.

Поблизу  Гірського українські захисники вибірковим вогнем припинили спробу ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії в районах населених пунктів Берестове та Кодема.  Зазнав втрат і відійшов.

Окупанти здійснили спробу штурмових дій неподалік Ниркового. Українські воїни вогнем змусили їх  відмовитись від цієї ідеї. Зараз ворог підраховує свої втрати.

  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новоселівка, Красногорівка, Зелене Поле та Кам’янське. Завдав авіаударів по Нью-Йорку, Авдіївці та Побєді.

  • На Південнобузькому напрямку противник, з метою виявлення змін в положенні наших військ та коригування вогню артилерії, вів повітряну розвідку БпЛА. 

Нагадаємо, станом на ранок 17 червня ЗСУ ліквідували 33 150 ординських вояків, знищили 1 456 танків та 3 563 бойових броньованих машин. Навічно приземлилися 215 літаків і 180 гелікоптерів ворога.

Читайте: Нам не треба чужого, ми захищаємо своє – Резніков

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини україни, війна росії проти україни, генштаб, окупанти, рашисти, зведення, штурм, наступ, напрямки, ситуація, дрг

четвер, 28 березня 2024 г.
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
10:26
На Вишневе очікує реконструкція дощової каналізації за 992 тисяч гривень
10:04
За добу втрати ворога зросли на 780 осіб та 31 одиницю бронетехніки, - Генштаб ЗСУ
09:46
Вночі російські терористи атакували Україну 28-ма ударними БПЛА
09:24
У Боровій на Харківщині внаслідок російського обстрілу загинув 12-річний хлопчик
09:02
Протягом минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
середа, 27 березня 2024 г.
20:45
Броварська громада спрямувала допомогу Збройним Силам - автомобіль-пікап та 50 FPV-дронів, - Сапожко
Календар подій