субота, 20 квітня 2024 г.

На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина - підлітка-аутиста

На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина - підлітка-аутиста

Ізюмська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення людини. Орієнтовно 7 квітні в селі Капитолівка (Ізюмський район, Харківська обл.) московити взяли в полон волонтера і письменника Володимира Вакуленка, відомого як Володимир Вакуленко-К, та його неповнолітнього сина-аутиста Віталія. Що з ними зараз невідомо.

Про це KВ стало відомо з допису у Facebook письменниці Ірини Новіцької, колишньої дружини Володимира Вакуленка та матері їхнього сина Віталія, а також відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Учора (9 квітня, – КВ) підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної маня-влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Інтернет-видання “Новинарня” також цитує Ірину Новіцьку: “приблизно тиждень тому Володимира забрали за доносом“, востаннє на зв’язок Вакуленко виходив 7 березня, про місце перебування Вакуленка та його сина Віталія (хлопець має інвалідність, в нього аутизм, жив із татом) наразі невідомо.

Останні повідомлення від Володимира до колишньої дружини.

На думку друзів Володимира Вакуленка, розповісти російським окупантам про його місцезнаходження могли зрадники з-поміж односельців-сусідів, які до того ж знають Володимира змалечку, бо він родом з Капітолівки. Підставою для викрадення письменника та волонтера, поза сумнівом, стала його щира українська позиція та участь в АТО.

Вчора, 10 квітня, Ізюмська окружна прокуратура Харківської області підтвердила версію Ірини Новіцької та відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Володимира Вакуленка (ч. 1 ст. 146-1 КК України). Досудове розслідування проводять слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

“Село Капитолівка продовжує перебувати під окупацією російських військ. Зв‘язок у населеному пункті на сьогодні відсутній”, – зазначено в повідомленні Харківської обласної прокуратури. 

Володимиру Вакуленку 49 років. Відомий під псевдонімом Володимир Вакуленко-К. Свій стиль характеризує як “контрлітература” – на ґрунті постмодернізму, модернізму та неокласицизму, з елементами логічного абсурдизму.


“Ера Джахаду”, 16 вересня 2012 року. Youtube-канал Володимира Вакуленка-К

Автор книг “Монограмота” (2008), “Ви…не” (2011), "Сонечкова сім'я" (2011), "Ми, Провінція!" (2012), Татусева книга” та ін. В 2003-2006 рр входив у ізюмське літоб'єднання “Крем'янець”, у 2005 був членом констянтинівського літоб'єднання “Прометей”, готував до друку і видав альманах “Ізюмська гора”, де надруковані і його твори. Одним з перших великих проєктів автора став 30 номер журналу “Четвер” (тема “Готика”). Січень-липень 2009 року – головний редактор журналу перекладів “DzeRkaLo” (вийшло друком 2 числа).


Володимир Вакуленко-К, Поезії про поезію, 22 березня 2-13 року

Твори Володимира Вакуленка-К перекладено кримськотатарською, білоруською, німецькою, англійською, есперанто та російською мовами. 

Володимир Вакуленко

Володимир Вакуленко-К – лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, всеукраїнського конкурсу ім. Леся Мартовича, міжнародного конкурсу “Коронація слова”, нагороджений відзнакою “Срібний тризуб” до 20-ліття Незалежності України (за літературні досягнення).

Нагадаємо, в Ізюмі (Харківська обл.) московити вже тиждень полюють на активістів, військових та волонтерів з українською позицією за складеними списками та пропонують місцевим мешканцями їхати в росію – до Бєлгородської області. 

З Ізюмського (Барвінкове, Лозова та Борова) та Харківського (Дергачі) районів йде активна евакуація населення. З Барвінкове станом на позавчора, за даними голови Харківської обласної ВЦА Дмитра Синєгубова, виїхали 3 тис. людей і залишилися 1,5 тис. Найгарячішою точкою бойових дій на Харківщині залишається Ізюм.

Читайте: Ворог намагається прорвати оборону у районі Ізюма та встановити повний контроль над Маріуполем, – Генштаб ЗСУ

Фото: Facebook-сторінки Ірини Новіцької та Володимира Вакуленка

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: війна росії проти україни, російські окупанти, новини харківщини, новини харківської області, новини ізюму, село капітолівка, володимир вакуленко, спротив україни навалі московитів, оборона харківщини, викрадено письменника, викрадено підлітка аутиста, викрадення людини російськими окупантами

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.