середа, 24 квітня 2024 г.

“Ми максимально підготувалися” - керівниця мережі плазмацентрів “Біофарма-плазма” про запаси крові

“Ми максимально підготувалися” - керівниця мережі плазмацентрів “Біофарма-плазма” про запаси крові

Усі обласні центри крові мають відповідні запаси на два тижні, що пов'язано з обмеженими термінами придатності крові. Керівниця мережі плазмацентрів “Біофарма-плазма” Оксана Мулярчук наголошує, що за необхідності будуть запрошуватися постійній донори. Разом з тим, вже стало відомо, де у Києві будуть приймати кров для військових.

Як стало відомо KV, про це в інтерв'ю виданню “Дзеркало тижня” повідомила Директорка мережі плазмацентрів “Біофарма-плазма” Оксана Мулярчук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За її словами, наразі усі обласні центри крові мають відповідні запаси, які були створені раніше і які потрібно використовувати запаси.

“Для звичайного життя запас у кожному центрі крові складено на два тижні. Запаси розхідників — контейнери, в які набирається кров, та тест-системи, якими все це тестується, – на місяць за умов звичайного життя. У разі війни все це застосовуватиметься. У той же час, я дуже прошу всіх не бігти зараз масово в центри крові. Це нерозумно. Кров має обмежений термін придатності. Ми не знаємо, як надовго вся ця ситуація. Кров може псуватися. І потім її не буде, бо щодня у людини кров не візьмеш. Донору необхідно відновлення. Нині крові вистачає. І потім її треба буде багато. Потрібно буде, щоб потім приходили люди. Важливо, щоб ті, хто може бути донорами, залишалися на зв'язку. Якщо буде тривога, центри будуть їм дзвонити і запрошувати. Найголовніше, щоб люди були готові приходити”, – відзначила Оксана Мулярчук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Також вона повідомила, що постійні донори крові будуть отримувати сповіщення про необхідність здати кров.

“Для звичайного часу запас робиться на два тижні. Для військового, коли потрібна буде велика кількість крові, цього вистачить на п'ять днів. Потрібно просто стежити за повідомленнями центрів крові. Центри крові зараз мають максимально скласти реєстри постійних донорів, які зможуть прийти. У наших плазмацентрах такі бази є. 90% наших донорів – постійні. За допомогою дзвінків, смс ми всіх повідомили, щоб вони чекали від нас запрошення, коли потрібно буде здати кров. Ми максимально підготувалися. У нас є контейнери. У нас є чимось тестувати. І це найголовніше”, – підкреслила Директорка мережі плазмацентрів “Біофарма-плазма”. 

З плазмою -проблем також немає, адже вона зберігається 36 місяців.

“Запасів плазми багато як у “Біофарми”, і у державних центрах крові. У Білій Церкві ми також виготовляємо препарат із плазми Альбумін. На наших складах є його запаси. І ми завжди готові постачати препарат туди, куди буде потрібно. Але знову ж таки, кров та альбумін — це препарати, які потребують холодового ланцюга. Тому просто так зараз їх вивозити на склади кудись неможливо. Ми вивозитимемо препарат у ті госпіталі, в яких буде велика кількість поранених. Машини, які зможуть це робити, маємо. Найголовніше – дотримуватися холодового ланцюга і мати логістику, розуміти як і куди вивозити”, розповіла Оксана Мулярчук.

Разом з тим, КНП “Київський міський центр крові“ повідомляє, де у столиці можна здати кров для військових: на правому березі – за адресами вул. Максима Берлинського, 12 та вул. Пимоненка, 8, а на лівому березі – вул. Запорожця, 26. Також, серед іншого, донорів крові шукають і в Одесі.

Читайте: Киевлян с оружием и экипировкой просят помочь патрульной полиции

Фото: “Дзеркало тижня”

КиевVласть

Александр Глазунов

Теги: Новости, новости украины, война, военное положение, сдача крови, доноры крови, плазма, запасы крови, областной центр крови

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій