вівторок, 30 квітня 2024 г.

Мер Фастова звинуватив депутатів у шантажі

Мер Фастова звинуватив депутатів у шантажі

Фастівська громада ризикує залишитися без міжнародної підтримки та фінансування капітального ремонту Фастівської лікарні вартістю в понад 400 млн гривень. Вже вдруге відсутність кворуму призвела до неможливості ухвалення рішення для початку цих робіт. Міський голова Фастова звинуватив депутатів у "шантажі". У той же час обласний депутат від ЄС Олександр Волинець порадив меру навчатися “домовлятися” із депутатами. 

Про це KВ дізналася із повідомлення голови Фастівської міської ради  Михайла Нетяжука (партія Національного егоїзму) у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як розповів мер Фастова, 16 та 18 листопада під час засідання сесії депутати мали розглянути низку питань. Мова йде про початок реалізації проєктів реконструкції каналізаційно-очисних споруд місцевого водоканалу і капремонту головного корпусу лікарні, про прийняття в експлуатацію безоплатно одержаних громадою шкільного автобусу, дизель-генераторів, техніки для вивезення сміття, медобладнання. А також питання, щоб посприяли збільшенню місткості укриття для вихованців ліцею №1 та завершення проєктування будівництва укриття для Борівського ліцею тощо. 

“Однак, через відсутність кворуму, двічі засідання не відбулися, а відповідні рішення залишаються не ухваленими. Про те, що це своєрідний “шантаж” міського голови депутатами, стало зрозуміло з виступу депутата облради Олександра Волинця, який неформально курує фракцію “Європейської Солідарності” в міськраді та спеціально прибув на засідання, що не відбулося. На його думку, перед винесенням питань на сесію міський голова повинен, спочатку “домовитися” з депутатами”, – повідомив Нетяжук. 

І додав, що у разі відсутності таких “домовленостей”, депутати мають намір просто не відвідувати засідання ради. 

“Набір технологій, що застосовуються при цьому для маніпуляцій громадською думкою яскраво видно на прикладі капремонту лікарні: “Кошти розікрадуть!”, “Віддати гроші на ЗСУ!”, “Ми не довіряємо владі!”, “Передати в іншу громаду!” Але фастівчани розуміють, що цей ремонт, який передбачає приведення до європейських стандартів умов в операційній, хірургічному, травматологічному, пологовому, гінекологічному відділеннях та реанімації, облаштування протирадіаційного укриття і закупівлю відповідного обладнання, надзвичайно потрібен і Фастівській громаді, і Київській області”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами Нетяжука, право на капремонт громада здобула командою працівників виконкому та лікарні з-поміж проєктів інших громад за результатами відбору фахівцями Мінрегіону, ПРООН, МОЗ, Мінфіну та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ). 

Крім того, тендерні процедури і укладання договорів проводитимуться під погодженням Мінінфраструктури та ЄІБ. Та і сам виконком не одержуватиме кошти – вони зберігатиметься на спецрахунку у державному “Укрексімбанку”, і перераховуватимуться за вказівкою Мінфіну після перевірки якості робіт ПРООН, Мінінфраструктури і ЄІБ. А міжнародна аудиторська компанія, відібрана ЄІБ, щороку здійснюватиме аудит використання коштів.

І зауважив, що громада не може передати кошти на інші напрямки або проєкти, оскільки проєкт включено до міжнародного фонду відновлення України, і його фінансування має виключно цільовий характер.

“Кошти для Фастівської громади є безповоротними, тобто їх повертати не потрібно. Загальна сума робіт, які будуть зроблені за кошти ЄІБ за обома проектами (реконструкція КОС і капремонт БЛІЛ) понад 400 млн гривень. При тому, що загальна сума УСІХ податкових надходжень бюджету громади за 2023 рік буде трохи більше 500 млн гривень. Отже, для успішної реалізації цього проєкту та можливості бути відібраною для співпраці в майбутньому громада має бути прозорою, відкритою, підзвітною та зрозумілою міжнародним партнерам та донорам”, – роз’яснив очільник.

Мер Фастова зауважив, що громада ще має можливість не упустити шанс такої співпраці і закликав виборців громади “донести депутатам”, які не прийшли на обидва засідання і “не перебувають на передовій, що Україна змінилася”.

“Потрібно жити не за “домовленостями”, а за принципами. І основним з цих принципів має бути – служіння Українському народу і служіння громаді. Впевнений, що й цього разу депутати зможуть скинути ярмо “партійних кураторів” та працювати задля Фастова та громади [...] Якщо ж раптом хтось в той час, коли в Україні йдуть запеклі бої за незалежність, захоче “домовлятися”  про, наприклад, рейдерське захоплення “Вечірнього ринку”, бажання в незаконний спосіб без аукціону отримати земельні ділянки, відкрити літній майданчик біля пам’ятника Захисникам України, ухилення від сплати податків чи платежів до бюджету або щось подібне, відповідну інформацію буде надано громаді та правоохоронним органам”, – впевнений депутат.

У своєму дописі мер назвав 19 депутатів, які “профілонили” такі важливі для громади сесійні засідання. Мова йде про п’ятьох депутатів від “Європейської солідарності” – Андрія Абрамова, Олександра Бойка, Станіслава Онищука, Яну Хрустальову та Андрія Яременка та п’ятьох “Батьківщини” – Юрія Балашева, Сергія Барановського, Сергія Воронова, Віктора Грека і Сергія Павловського. Також у цій кагорті і сім депутатів від “Слуги народа”. Це  – Віктор Герасимчука та Тетяна Герасимчук, Віталій Зубко, Віталій  Кушнір, Вадим Оберемок, Ольга Пурдик, Олена Смольницька.  Та ще по одному депутату від “Партії національного егоїзму” Наталія Єриш та “За Майбутнє” – Ігор Собко.

Всього рада громади складається із 38 депутатів. 

Нагадаємо, що Фастівська міська громада має намір подати судовий позов проти видання "Слідство. Інфо". Видання оприлюднило інформацію, що розслідування ЗМІ стало на заваді проведення радою закупівлі п’яти несертифікованих антидронових рушниць “Спис компакт М” на понад 2 млн гривень. За словами мера, опублікована інформація не відповідає дійсності, оскільки процедура закупівлі ще триває і відповідно до процедури, пропозиція учасник, до якого і виникли питання, був відхилений ще до моменту публікації матеріалу. Громада сприймає цю ситуацію як можливий тиск на тендерний комітет чи спробу завадити подальшим закупівлям.

Читайте: Фастівська громада спростовує заяву про можливість закупівлі несертифікованих антидронових рушниць, – Нетяжук

Фото: Facebook

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, Фастів, депутати, фастівська громада, шантаж, Михайло Нетяжук, антидрон

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій