вівторок, 16 квітня 2024 г.

Кличко провів фіктивний конкурс в інтересах крупних гравців торгових МАФів, - Віктор Глеба

Кличко провів фіктивний конкурс в інтересах крупних гравців торгових МАФів, - Віктор Глеба

Експерт з містобування Віктор Глеба розповів про те, як мер Києва Віталій Кличко провернув аферу з зупинковими комплексами столиці, віддавши їх під торгові точки “своїх” людей. А також пообіцяв розслідувати діяльність Віталія Кличко з незаконного розміщення МАФів у столиці.

Про це KV стало відомо з повідомлення експерта з містобудування, члена-кореспондента Української академії архітектури Віктора Глеби на його сторінці в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“З перших днів свого перебування на посаді голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Віталій Кличко зі своїм другом Дмитром Білоцерковцем зайнялись бізнесом на кіосках. Кіоски підприємців вони зносили, а на їх місце ставили свої. Так, наприклад, "Київхліб" розмістився на тих місцях, де роками підприємці торгували згідно наданих законних документів. Але найбільшою МАФовою аферою очільника президентської гілки влади та одночасно голови Київради (мера) стали зупинкові комплекси: 1. Прикриваючись бюджетними програмами, Віталій Кличко розмістив свої кіоски в нових зупинкових комплексах. 2. Департамент Містобудування і архітектури КМДА, в особі Горбача, погодив розміщення торгових точок на інженерних мережах, з порушенням будівельних норм та правил благоустрою. 3. Під особистим патронатом Кличка-мера і його МАФової руки Дмитра Білоцерковця проведено фіктивний конкурс в інтересах крупних гравців торгових тимчасових споруд. На конкурс виставлено 994 зупинки (28 лотів), із яких половина ввійшла в три мега-лоти, де зібрані найбільш комерційно привабливі зупинки”, – розповів Глеба.

Читайте: Кличко под шумок утвердил победителей скандального инвестконкурса на обустройство остановок общественного транспорта

На його переконання, підготовка умов конкурсу та прийняття рішення про його проведення проводились кулуарно, без публічних обговорень, без залучення громадськості та зацікавлених сторін. Крім того, при підготовці зазначеного конкурсу відповідальні підрозділи КМДА не врахували інтереси представників малого та середнього бізнесу і прийняли рішення демонтувати 872 зупинкових комплекси існуючих інвесторів.

Також Віктор Глеба навів думки інших експертів та учасників ринку з приводу проведення Кличком фіктивного конкурсу.

За словами Віктора Глеби, на прес-конференції, яка пройшла 16 січня 2018 року, президент асоціації “Спілка інвесторів транспортної інфраструктури міста Києва” Сергій Корнієвський розповів, що на пропозицію призупинити проведення конкурсу та провести переговори щодо врегулювання даного питання з існуючими власниками зупинкових комплексів КМДА не реагує. На його думку, дії структурних підрозділів КМДА, відповідальних за організацію і проведення конкурсу, порушують права підприємців. Представники малого бізнесу не в змозі профінансувати запропоновані мега-лоти, які заявлені на конкурсі.

Читайте: Предприниматели Киева призывают Кличко отменить инвестиционный конкурс по обустройству и содержанию остановок (видео)

Голова громадської ради при Державній регуляторній службі Сергій Доротич, як зазначив експерт, відмітив, що перелік лотів дивно сформований: “Зазначене рішення було прийнято, на наше переконання, на користь певних третіх осіб... Такі рішення вбивають інвестиційний потенціал міста Києва. У інвестора немає ніякої впевненості, що правила не змінять у майбутньому”.


У коментарях до свого допису Глеба пообіцяв розслідувати діяльність Віталія Кличко з незаконного розміщення МАФів.

“Особисто Кличко та його друг Поворозник провернули аферу з розміщенням торгових точок "любих друзів" мера з облаштуванням зупинок за рахунок бюджетних програм оновлення і благоустрою. Ми починаємо розслідування про МАФіозну складову роботи КМДА”, – заявив експерт.

Читайте: Первого замглаву КГГА Николая Поворозника просят отменить результаты инвестконкурса на обустройство столичных остановок

Фото: Фейсбук Віктора Глеби

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новини києва, позиція, маф, Віталій Кличко, микола поворозник, мер, дмитро білоцерковець, віктор глеба, зупинкові комплекси

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій