субота, 20 квітня 2024 г.

Київрада вирішила перенести розгляд більш ніж сотні земельних питань

Київрада вирішила перенести розгляд більш ніж сотні земельних питань

На сьогоднішньому пленарному засіданні Київради депутати розглянули близько десятка “загальних питань” і вирішили перенести голосування по проєктам рішень, які стосуються містобудування та архітектури. Офіційна причина – тимчасово непрацюючий Державний земельний кадастр. 

Про це KВ повідомила депутатка Київради Лілія Пашинна (фракція “Слуга народу”).

За її словами, під час сьогоднішнього пленарного засідання народні обранці розглянули близько десятка питань – проєктів рішення, які було включено до розділу “Загальне” порядку денного, а також декілька невідкладних питань. Після цього Київрада пішла на перерву. Таким чином, розгляд усіх питань, які стосуються містобудування та архітектури, було перенесено на інший день – мова йде про 134 проєкти рішень. За словами Лілії Пашинної, це було зроблено через те, що Державний земельний кадастр тимчасово припинив роботу (цю ж причину в якості офіційної назвали декілька анонімних телеграм-каналів, які висвітлюють роботу столичної влади. – KВ). При цьому, депутати Київради поки що не розголошують дату продовження цього пленарного засідання, посилаючись на міркування безпеки в умовах воєнного стану.

Відзначимо, серед земельних проєктів рішень, які сьогодні пропонувалися депутатам для розгляду, вистачає і досить скандальних питань. Наприклад, проєкт рішення щодо поновлення на 10 років договір оренди земельної ділянки на вул. Кропивницького, 12-Б, яку оренду ТОВ “Фірма “Расл”. Як повідомляла KВ, цією компанію володіють люди із оточення сім'ї Наджипових – власників розважального комплексу “Avalon”, який часто відвідує міський голова Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року на сайті Київради не публікуються ні анонси засідань постійних комісій, ні їх порядки денні, ні протоколи їх засідань, ні анонси засідань міськради. Лише перед сьогоднішнім засіданням секретаріат столичної міськради опублікував його порядок денний. Також наразі відсутні  відеотрансляції засідань міської ради та її постійних комісій, і на всі ці заходи не допускають представників преси. Відтак, журналісти ніяк не можуть з першоджерел знати, коли і які проєкти рішень Київради погоджуються та затверджуються, якої публічної позиції притримуються представники деяких політичних сил під час обговорення цих питань у залі пленарних засідань тощо. 

Питання щодо доцільності такої “політики утаємничення” вже піднімали представники фракції “Слуга народу”, але поки що столична влада не поспішає зробити крок назустріч “гласності”.

Читайте: Київрада на повну працює в закритому режимі

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, слуга народу, проєкт рішення, пленарне засідання, містобудування, земельні питання, лілія пашинна, державний земельний кадастр, земельні відносини

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій