субота, 20 квітня 2024 г.

Киевские власти начали готовить столицу к Евровидению-2017

Киевские власти начали готовить столицу к Евровидению-2017

Столичные власти надаются, что Евровидиние-2017 все же проведут в Киеве. К музыкальному мероприятия столицу хотят облагородить: поменять на Майдане и Крещатике испорченную плитку, оборудовать фотозоны и установить "умные" скамейки с интернетом.

Об этом KV стало известно из сообщения издания "Вести".

По словам советника мэра Дмитрия Белоцерковца, в мэрии сначала будут принимать решение: либо менять разбитую плитку после событий на Майдане, либо действовать в соответствии с выигравшим в прошлом году проектом реконструкции.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Первое место среди идей по обустройству центра Киева досталось команде архитекторов с Тайваня, которые предложили вместо плитки устелить тротуар мелкими камешками, а Майдан и Крещатик засадить деревьями, убрав парковку с обочины. Правда, вряд ли власти пойдут на полное "озеленение" Майдана, поскольку для воплощения этой идеи пришлось бы многое снести на площади. Архитектор Георгий Духовичный считает, что закрытие Институтской приведет к транспортному коллапсу.

Также в КГГА сейчас обсуждают идею открытия светомузыкальных фонтанов, которые бы играли гимн столицы "Як тебе не любити Києве мій" и другие песни, связанные со столицей. Кроме того, поющими могут стать часы на Майдане.

"Мы будем готовы установить часы на Доме профсоюзов уже этой осенью. Ремонт фасадов на Крещатике и ул. Михайловской закончим к следующему маю, а работы внутри Дома профсоюзов — не раньше 2018 года", - сообщил директор генподрядной компании по ремонту Дома профсоюзов Владимир Строцак.

Кроме того, по всему Крещатику также хотят установить скамейки с Wi-Fi и подзарядкой для телефона, которые сейчас есть пока только возле станции метро "Крещатик". Также обсуждают создание фотозон со скульптурами, как на Пейзажной аллее. Впрочем, их автор Константин Скритуцкий сказал, что пока не представляет, что можно установить на Крещатике.

В мэрии говорят, что намерены разобраться с нелегальными фотографами, которые используют животных и птиц для съемок. В мэрии считают, что это исключительно компетенция полиции.

К "Евровидению" на Крещатике и Майдане хотят также сделать тематические клумбы. В "Киевзеленстрое" говорят, что их дизайнеры уже обдумывают форму и тематику  озеленения города.

Как сообщала KV, киевские власти рассматривают в качестве площадки для проведения Евровидения в 2017 году недостроенный концертно-спортивный центр "Киев арена" на Столичном шоссе. Но, чтобы завершить площадку, необходимо не менее 70 млн. долларов.

Читайте: Киевсовет сделал Джамалу и Нину Матвиенко "почетными киевлянками"

Фото взято отсюда

КиевVласть

Наталья Мова

Теги: новости киева, евровидение, подготовка, проведение

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.