субота, 20 квітня 2024 г.

Из-за экономии без света оставят половину улиц Киева

Из-за экономии без света оставят половину улиц Киева

Киевляне массово жалуются на неосвещенные дороги и магистрали. Фонари на улицах отключают с 23:00. Но власти говорят, что это только начало: зимой экономить на освещении улиц придется еще больше, и отключать начнут с 22:00.

Об этом KV стало известно из публикации газеты “Вести”.

Из 438 жалоб в контактный центр КГГА на плохое освещение десятки обращений касаются темных дорог. В частности, жалуются на плохое освещение тоннеля на Почтовой площади, перекрестка просп. Вернадского и ул. Депутатской, а на автофорумах пишут о темных Окружной, ул. Мельникова, Сагайдачного, Подольском спуске, некоторых участках ул. Саксаганского, Харьковского шоссе, развязки на мосту Патона.

В КП “Киевгорсвет” сказали, что на многих участках дорог давно не меняли лампы из-за отсутствия средств.

“Если фонари не горят точечно - значит, скорее всего, перегорели лампы и их необходимо заменять. Но все предыдущие годы был явный недостаток финансирования, и мы не могли в полном объеме закупить лампы, в которых исчерпан ресурс. Только недавно финансирование частично наладилось, мы закупили лампы освещения, и сейчас ведется работа по их замене, например, на ул. Мельникова, где массово меняют лампочки на натриевые”, - сообщила “Вестям” пресс-секретарь “Киевгорсвета” Виктория Лось.

Как выяснилось, уже сейчас из-за экономии в темное время включают лишь половину фонарей. “В целях экономии отключают 50% наружного освещения. Отключение начинается в 23:00”, - подтвердила Виктория Лось.

В то же время в Киевсовете журналистам “Вестей” сказали, что зимой отключения могут происходить и в 22:00. “Посмотрим, как будет ситуация с бюджетом, но рассматривается вариант, что на неосновных магистралях будут оставлять освещенной лишь одну сторону. Кроме того, “ночные” отключения будут начинать раньше”, - сказали в городском законодательном органе.

Что касается Почтовой, то как выяснилось, тамошний тоннель пока не взят на баланс ни одной организацией. “Это пока строительный объект, который не принят на баланс. Поэтому там темно, и никто не занимается освещением. Вопрос, конечно, решится, но когда - пока сказать не могу”, - сообщил глава Подольского района Валентин Мондриевский.

Читайте: Автодорожная служба Киевской области снова выделила почти миллион гривен на освещение дороги

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, дороги, экономия, освещение

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.