п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Ігор Кушнір: Глобально вкладати кошти, крім нерухомості, немає куди

Ігор Кушнір: Глобально вкладати кошти, крім нерухомості, немає куди

Голова правління — президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір розповів про поточну ситуацію на будівельних майданчиках компанії і про ситуацію та перспективи ринку нерухомості. 

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби ХК “Кмївміськбуд” з посиланням на інтернет-платформу “Де в Києві жити добре?” 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У своєму коментарі інтернет-платформі Ігор Кушнір розповів про поточну ситуацію на будівельних майданчиках “Київміськбуду” – у яких обсягах відновили роботи та як змінюються терміни введення об’єктів в експлуатацію.

За його словами “Київміськбуд” відновив роботу окремих Департаментів та певних будівельних майданчиків із 1 червня. Головні зусилля компанії зараз спрямовані на завершення робіт у майже готових комплексах із подальшим введенням їх в експлуатацію та на оформленні права власності у вже введених будинках. Роботи відновлено на майданчиках ЖК “Райдужний”, “Шевченківський”, “Гвардійський”, “Поділ град”, Mirax, Freedom, Star Сity

“Хочу зауважити, що за кілька днів роботи ми вже отримали перші сертифікати на введення в експлуатацію паркінгів: у ЖК “Поділ град”, “Оберіг-2” та “Шевченківський””, – зазначив президент компанії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Що до того, як компанія вирішує складнощі з постачанням будівельних матеріалів та дефіцитом робочої сили, Ігор Кушнір розповів, що зараз “Київміськбуд” використовує в основному матеріали, які були закуплені ще до війни зі складів. Але, за словами голови правління компанії, в цілому це дійсно проблема. 

“На будівельних майданчиках катастрофічно не вистачає робітників. Ще не всі виробники та постачальники будівельних матеріалів у повній мірі відновили роботу. Плюс є питання до вартості цих матеріалів, вони дорожчають. Щодо того як вирішуємо — шукаємо нові шляхи, нових постачальників. На будівельних майданчиках перед стартом робіт проаналізували, які роботи необхідно виконати першочергово та максимально оптимізували кількість працівників. Тобто на сьогоднішній обсяг робіт будівельників в нас вистачає. Як буде далі — покаже час та ситуація на війні”, – розповідає Ігор Кушнір.

Також президент “Київміськбуду” мовою цифр висловив свою думку щодо зменшення цін на нерухомість у зв’язку зі зменшенням попиту і зростанням собівартості будівництва.

За його словами, на сьогоднішній день українські будівельні матеріали подорожчали на 30-50%. Виробники значну частину комплектуючих зараз мають закуповувати за кордоном, що фактично означає прив'язку до валюти.

“Той же метал, який ми зазвичай купували український, вироблявся на територіях, які сьогодні окуповані. Тобто навіть його маємо купувати імпортний. Є питання і до паливно-мастильних матеріалів — питання їх вартості відчув на собі кожен українець, і будівельники не вийняток. Усі ці фактори, на мою думку, можуть спричини зростання вартості нерухомості приблизно на 20-25% вже в найближчий час”, – вважає Ігор Кушнір.

Голова правління “Київміськбуду” пояснив для потенційних інвесторів, в чому полягають переваги та недоліки інвестування в квартири зараз.

Він зазначив, що інвестування у нерухомість це завжди ризик. Але якщо в мирний час його можна мінімізувати шляхом вибору надійного забудовника, перевіркою дозвільної документації тощо, то під час війни ризик звісно зростає, тому що жодна новобудова, як і будь-яка споруда на території України, сьогодні не застрахована від ворожої ракети.

Щодо переваг інвестування Ігор Кушнір порадив подумати про вартість. За його словами, сьогоднішня динаміка показує, що ціни ростуть на усе, і на нерухомість також ростимуть. Тобто із переваг, на думку президента “Київміськбуду”, є той фактор, що сьогодні дешевше, ніж буде за місяць. Якщо ж розглядати нерухомість як бізнес (квартиру можна здавати в оренду), то вже зараз у Києві на це є великий попит, а після війни, вважає Ігор Кушнір, він буде ще більшим. 

“Глобально вкладати кошти, крім нерухомості, немає куди. Тримати їх вдома небезпечно, а у воєнний час і поготів. З банками також незрозуміло як буде. Тому, на мою думку, нерухомість, навіть під час війни, є одним із кращих способів збереження коштів”, – зазначив голова правління “Київміськбуду”.

Президент компанії також заявив, що його головний планом на найближчі місяці — виконати усі зобов’язання, які “Київміськбуд” взяв на себе перед інвесторами. 

“Наскільки швидко це вдасться зробити, залежить, на жаль, не лише від компанії. Сподіваюсь і вірю у перемогу України у війні, і тоді ми повною мірою зможемо відновити усі процеси”, – заявив Ігор Кушнір.

Читайте: “Київміськбуд” потроху повертається до будівництва та продажу квартир

Фото: ХК “Київміськбуд”.

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, війна, російська агресія, новини компаній, будівництво, київміськбуд, нерухомість, інвестиції, ігор кушнір, відновлення роботи

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій