п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Єврейська конфедерація України прокоментувала заяви путіна щодо єврейського коріння Зеленського та покриття ним “неонацистського режиму”

Єврейська конфедерація України прокоментувала заяви путіна щодо єврейського коріння Зеленського та покриття ним “неонацистського режиму”

Нещодавно російський президент у своїй промові вкотре торкнувся єврейського коріння Президента України Володимира Зеленського. путін звинуватив “західних кураторів” у тому, що це вони “призначили” Зеленського головою сучасної України, щоб прикривати злочини неонацистів – нащадків українців, які під час Голокосту знищили півтора мільйони українських євреїв. При цьому російський президент посилався на нібито коментарі “простих громадян Ізраїлю”, які говорять про це в інтернеті. У Єврейській конфедерації України прокоментували заяви путіна.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на офіційному сайті Єврейської конфедерації України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У відповідь на провокаційні антисемітські висловлювання російського президента у Єврейській конфедерації України заявили, що Володимир Зеленський – законний та демократично обраний більшістю українських громадян Президент. 

“Цей вибір зробив саме український народ, а не західні куратори, як стверджує Путін. Україна, на відміну від Росії, – демократична держава, в якій президенти не призначаються довічно.

Те, що на чолі держави опинився етнічний єврей, дає єврейській громаді України лише додатковий привід для гордості”, – зазначили у конфедерації.

У конфедерації також заявили, що “український неонацизм” – абсолютний міф, народжений російською пропагандою. Зазначається, що українська єврейська громада ніколи в сучасній історії не розвивалася та не процвітала так, як у незалежній Україні, а пік цього розквіту припав якраз на початок 2022 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Щодо коментарів “простих громадян Ізраїлю”, про які говорив путін, у Єврейській конфедерації України заявили, що громадяни Ізраїлю займають щиру проукраїнську позицію. 

“Численні соціологічні опитування показують незмінно високу підтримку ізраїльтянами України на рівні близько 80%. Під час російських обстрілів в Україні гинуть, зокрема, і євреї. У лавах ЗСУ сьогодні воюють чимало етнічних євреїв з України та Ізраїлю”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у конфедерації зауважили, що у період Голокосту ініціаторами та виконавцями “остаточного вирішення єврейського питання” були саме нацисти. 

“Щодо українців-колабораціоністів, то під час Другої світової війни колаборанти були у всіх країнах Європи. При цьому в Радянському Союзі більшість колаборантів складали саме росіяни. За деякими даними, з вермахтом співпрацювало до 500 тисяч росіян”, – йдеться у заяві конфедерації.

Також в Єврейській конфедерації України додали, що Україна посідає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу – неєвреїв, які рятували євреїв під час Голокосту. За версією Яд Вашем, 2691 українець удостоєний цього почесного звання. За даними українських дослідників, кількість Праведників-українців може перевищувати 10 тисяч. На їхньому рахунку – десятки тисяч врятованих життів євреїв.

“Єврейська конфедерація України категорично відкидає усі звинувачення, висловлені Володимиром Путіним на адресу Президента України Володимира Зеленського та українського народу. Ми вважаємо це черговою спробою країни-агресора використати неонацистські наративи для виправдання свого вторгнення в Україну”, – заявили в Єврейській конфедерації України.

Під заявою свої підписи залишили президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, Головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх, директорка Єврейської конфедерації України Інна Іоффе.

Нагадаємо, у квітні 2023 року начальник служби військового капеланства Збройних Сил України полковник Олексій Терещук уповноважив Рабина Дмитра (Давіда) Мільмана бути священнослужителем від релігійної організації у Збройних Силах України (ЗСУ).

Читайте: В Україні вперше призначили офіційного рабина ЗСУ

Фото: ВВС

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини україни, війна, російська агресія, володимир зеленський, путін, антисемитизм, рашизм, євреї, еврейська громада, хуйло, еврейська конфедерація україни

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій