п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Довгоочікуване введення в експлуатацію нового корпусу Вишнівської школи №1

Довгоочікуване введення в експлуатацію нового корпусу Вишнівської школи №1

Учні Вишнівської школи №1 та їхні батьки чекають на введення  в експлуатацію нового корпусу вже не один рік. Кілька місяців тому їм пообіцяли – оновлена школа запрацює 13 січня 2020 року. Але цього не відбулося  – через відсутність потрібної документації й вчасної подачі паперів на реєстрацію. Представники Київської обласної державної адміністрації включилися в цей процес й зустрілися зі страйковим комітетом. Пакет документів, що засвідчують готовність споруди до експлуатації, 11 січня подали до Центру надання адміністративних послуг міста. За законом, на ухвалу рішення є десять робочих днів. Та експерти пообіцяли відповісти не 23, а 17 січня.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Київської обласної державної адміністрації (КОДА) на сторінці в соцмережі Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Нині день обласних чиновників розпочинається з інспекції до Вишнівської школи та спілкування із занепокоєними батьками. Ті відчаялися дочекатися новосілля й розпочали страйк. Батьки в школі – а діти вдома. Така ситуація вимушена, адже проєкт почали робити ще в 2006 році. Вже тоді цей корпус був вкрай потрібний. Місто активно забудовували й навчальних  місць катастрофічно бракувало.

За ці роки були значні перерви в процесі, змінювали підрядників, затягувалися ситуації з ухваленням бюджетів на будівництво, страйкували батьків, перекривали дороги й оббивали владні пороги. Роками навчання в цій школі починалося з обіцянок відповідальних осіб, чиновників й підрядників, що все буде зроблено.  Й роками діти, які мали навчатися в нормальних умовах, вимушені були знаходитися в переповнених класах, в старому приміщенні й у кілька змін. Було багато чого, та врешті-решт школу добудували. Сьогодні ситуація із передаванням її місту на особистому контролі голови КОДА Олексія Чернишова. 

“На будівництво витратили понад 150 мільйонів гривень. Якщо враховувати курс долара до гривні протягом цих років – сума складає близько 8 мільйонів доларів. Змінилося п’ять підрядників й кілька разів змінювався сам проєкт. Були роки, коли не було фінансування. Це основні причини затримки будівництва.” – зазначив перший заступник голови КОДА Олександр Скляров.

Сьогодні у Вишневому працює чотири школи, розраховані на  4250 місць. У цьому навчальному році тут 6041 учень. І з них 1631 приходять на другу зміну. А у першій школі, розрахованій на 530 дітей, нині аж 1569 учнів. 

Наразі новий корпус школи №1 збудовано й документи на фінальній стадії погодження. Все необхідне для роботи обладнання вже завезено й частково встановлено. За прогнозами й обіцянками новий корпус відкриє свої двері для школярів за три-чотири тижні.

Читайте: Голова КОДА призначив своїм першим заступником Олександра Склярова

Фото: прес-служба КОДА.

КиевVласть

Игорь Бровко

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кода, школа, олексій чернишов, введення в експлуатацію, олександр скляров, вішневе, вішнівська школа

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
17:04
Профільний комітет ВР розглянув усі правки до законопроєкту про мобілізацію, але документ ще не готовий до розгляду, – нардеп
16:46
Держуправління справами закупило нагород та футлярів до них на понад 150 млн гривень
16:26
Вихідними 30-31 березня через ярмарки змінять маршрути деякі столичні автобуси й тролейбуси - “Київпастранс”
16:23
У Києві провели навчання для протидії наслідкам повені
15:45
Вбиральні Київського гуртожитку НУБіП хочуть відремонтувати за 3,9 млн гривень
15:26
Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують
15:05
Поліцейського-хабарника на Київщині судили вісім років, щоб засудити до семи у справі про приховання наркоторгівлі
14:47
СБУ витратить 7,3 млн гривень на обладнання для відеоспостереження
14:36
Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
Календар подій