четвер, 28 березня 2024 г.

Депутати Ксьонзенко і Сапожко не підтримали звернення КОР щодо геноциду Українців

Депутати Ксьонзенко і Сапожко не підтримали звернення КОР щодо геноциду Українців

У ході десятої чергової сесії 12 травня депутати Київоблради підтримали звернення до міжнародних організацій щодо геноциду рф проти Українського народу. У результаті за відповідне звернення не проголосували лише двоє депутатів. Це – Валерій Ксьондзенко від фракції ОПЗЖ та Марина Сапожко – фракція "Батьківщина".

Про це KВ дізналася із повідомлення депутатки Київської обласної ради Тетяна Самойленко ("За майбутнє") в Facebook. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема вона розповіла, що 12 травня Рада з прав людини ООН проголосувала за розслідування порушень прав людини, скоєних військами рф в Україні, і що лише дві країни – Китай та Еритрея виступили проти. Аналогічна ситуація з голосування відбулася і в стінах Київоблради у ході десятої чергової сесії. Депутати проголосували і підтримали своє звернення до ООН, ОБСЄ, НАТО та низки інших міжнародних організацій та урядів іноземних держав про геноцид проти Українського народу, який вчинили війська рф на Київщині. 

"І у нас теж були свої Китай та Еритрея – лише двоє депутатів не підтримали це звернення – Ксьондзенко (ОПЗЖ, до речі, депутат не вийшов з цієї партії та фракції, принаймні заяви публічної не знаходила) і Марина Сапожко (фракція "Батьківщина"). Я не виключаю, що просто сьогодні, а може і вчора, коли почнуть ставити незручні питання журналісти, то з’являться пояснення на кшталт “не встиг до зали”, “кнопка не спрацювала”, “вийшла в туалет” і тд. Але шановні!", – йдеться у дописі. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Депутатка зауважила, що голосування триває не більше хвилини і є принципові питання, коли "совість диктує, коли точно не варто “чепурити носика у вбиральні” чи проводити в кулуарах "екстрені зустрічі з міністрами – губернаторами".

"Ксьондзенко – досвідчений політик і такі нюанси точно не провтикає. Я можу повірити, що Марина могла за браком досвіду не зорієнтуватись, але є одне але! У залі був присутній багаторічний мер Броварів Ігор Сапожко, який точно міг підказати дружині, коли варто затриматись біля кнопок голосування", – пише Самойленко. 

І додала, що ідеологія політсили, це не просто виписані політтехнологом кілька речень у брошурі, а насправді ті цінності, які сповідують ті політики. І на цьому етапі їхні цінності із цими фракціями розходяться.

"Понад півтора місяці війська рашистів вбивали, знущались, катували наших чоловіків, гвалтували жінок і дітей. Є Буча, є Бородянка, є Ірпінь, є Васильків, є зрештою села Броварського району – депутати, яких ще треба доказів, щоб ви приділили хвилину свого часу для голосування за звернення?! Робимо висновки", – резюмувала вона. 

Нагадаємо, як раніше повідомляла KВ, Київська обласна рада закликала міжнародні організації та інституції визнати вчиненні рф злочини геноцидом проти українського народу, а також засудити злочини проти людяності та воєнні злочини на території України. Відповідне звернення колегіальний орган підтримав 12 травня у ході десятої позачергової сесії.

Читайте: Звільнені та непризначені: Київщина відновлює політичне життя

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, кор, київоблрада, геноцид, голосування, злочини, марина сапожко, звернення оон, жертви російської окупації, валерій ксьонзенко

четвер, 28 березня 2024 г.
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
Календар подій