п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме Київраду щоб привернути увагу громадськості до передачі землі проєкту “Бабин Яр”

Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме Київраду щоб привернути увагу громадськості до передачі землі проєкту “Бабин Яр”

Антирейдерський союз підприємців України (АСПУ) 24 вересня має намір пікетувати Київраду. За даними АСПУ, в четверг на сесії планують ухвалити рішення про передачу в оренду трьох земельних ділянок у природоохоронній зоні благодійній організації “Фонд пам'яті “Бабин Яр”. АСПУ вважає це рішення незаконним та таким, що суперечить національним інтересам.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби АСПУ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу “Бабин Яр”, на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проєкту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій”, – повідомляє голова АСПУ Андрій Семидідько.  

За словами Семидідька, вже підготовлені проєкти незаконних  рішень Київради про передачу в оренду трьох ділянок загальною площею більше гектара нібито для створення “транспортної інфраструктури та благоустрою”. На думку голови АСПУ, таким чином, місцева влада створює додаткові труднощі у реалізації власного українського проекту державного меморіалу “Бабин Яр”. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

АСПУ нагадує, що міністр культури Олександр Ткаченко заявляв, що у 2021 р., до роковин розстрілів у Бабиному яру буде відкрито Державний меморіал “Бабин Яр”. Державна концепція передбачає вшанування пам'яті усіх загиблих на території Бабиного Яру, незалежно від національності. 

“Водночас, деякі можновладці просувають проросійський проєкт меморіалу: його намагається реалізувати Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” (МЦГБЯ) та “Фонд пам'яті “Бабин Яр” – до їх створення причетні російські мільярдери Павло Фукс, Михайло Фрідман, Герман Хан та проросійський народний депутат Вадим Рабінович (Фукс та Рабінович значаться у якості попередніх керівників організації)”, – говориться у повідомленні.

Також повідомляється, що 24 вересня Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме сесію Київради, щоб привернути увагу громадськості та завадити прийняти Києвраді незаконне рішенню навколо будівництва.

Как ранее сообщала KV, в начале сентября ГО “ПТНЗ” Спортивно-технический центр “Возрождение” обратился к мэру Киева Виталия Кличко с просьбой снять с рассмотрения 8 сентября  земельной комиссией Киевсовета решения о предоставлении в аренду БФ “Фонд памяти “Бабий Яр” двух участков земли, находящихся в его пользовании и прилегающих непосредственно к зданиям. Отмечалось, что предоставление в аренду участков нарушит доступ курсантов и посетителей в учебно-тренировочный центр,так как по одному из  них проходит единственная дорога зданию спортивного центра. А второй участок является санитарно-охранной территорией.

Читайте: Украинские евреи призвали общество поддержать разработанный историками госпроект мемориализации Бабьего Яра

Фото: KV

КиевVласть

Оксана Олейникова

Теги: новости киева, киевсовет, земельные участки, бабий яр, спортивное общество, громада киева, антирейдерский союз предпринимателей

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій