п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Андрій Парубій привітав українців з Покровою Пресвятої Богородиці, Днем Захисника України та українського козацтва

Андрій Парубій привітав українців з Покровою Пресвятої Богородиці, Днем Захисника України та українського козацтва

Голови Верховної Ради України Андрій Парубій привітав співвітчизників з Покровою Пресвятої Богородиці, Днем Захисника України та українського козацтва. За його словами, сьогоднішнє свято – символ нашої військової історичної традиції, а українські воїни всіх часів творили і творять нашу історію.

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Апарату Верховної Ради України.

"Дорогі українці! 14 жовтня – величне й важливе для кожного українця свято. Свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна вважалося днем українських воїнів – захисників, днем вшанування наших героїв. Тих, які зараз борються за волю і гідне життя для свого народу, і тих, хто віддав життя за Україну.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Захисники України – це чоловіки і жінки, кращі сини і доньки Українського народу – воїни, які жертовно бережуть наш із вами мир та спокій.

Сьогоднішнє свято – символ нашої військової історичної традиції. Традиції, яка сягає часів слави княжих руських дружин на чолі із нашими великими київськими князями, які берегли міста і спокій мешканців на межі з диким степом від набігів кочівників. Саме руські князі зі своїми військовими дружинами як символ великої перемоги залишили навічно свої щити на воротах Царгорода.

Сучасні Збройні Сили України є спадкоємцями ратної доблесті середньовічних українських лицарів, які примножували славу українського воїнства у битвах на Синіх Водах, під Грюнвальдом та Оршею.

Покрова є небесною оборонницею українського лицарства нової доби – Запорізького козацтва, яке своїми подвигами та винятковою військовою майстерністю стало символом України, відомим далеко за її межами. Наші степові лицарі вперше у тогочасній Європі поставили свободу понад усе і боролися за неї до останнього.

Сучасні українські захисники продовжують справу, розпочату першими українськими добровольчими військовими формуваннями новітнього часу – Українськими січовими стрільцями.

Нині у наших Збройних Силах бережуть та розвивають військові традиції першого українського регулярного війська – Армії УНР та Української галицької армії, які фактично відродили українську військову справу після сотень років забуття і поневолення нашого народу чужими імперіями і довели всім ворогам, що українці – нація воїнів.

Дороговказом для сучасних воїнів є незборимість повстансько-партизанських антибільшовицьких загонів на всій Лівобережній Україні та Наддніпрянщині у 20-30-х роках XX століття. Найвідомішими осередками боротьби тоді стали Холодний Яр на Черкащині та Волинська повстанська армія на Житомирщині.

На героїці боротьби Перших визвольних змагань були виховані нові покоління воїнів України – творців легендарної Української повстанської армії, яка власними силами, без жодної зовнішньої допомоги у нелюдських, надскладних умовах воювала на два фронти проти німецьких та радянських окупантів та ще понад десять років після завершення Другої світової війни продовжувала боротьбу.

Символічно, що саме цього року ми відзначаємо 100-ліття Українських збройних сил – перших добровольчих полків Армії УНР. І цьогоріч ми вшановуємо 75 років від дня утворення Української повстанської армії.

Тисячолітню військову традицію, славу та доблесть пращурів гідно успадкували сучасні Збройні Сили України. У новій війні за Незалежність проти російського окупанта народилося нове українське військо. Військо, яке довело свої героїзм і вміння у боях за Савур-Могилу, у Донецькому, Луганському та Краматорському аеропортах, у боях за визволення Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, за Авдіївку та на Світлодарській дузі, у десятках відомих і поки що невідомих нам битв. Так у горнилі війни твориться справжня українська армія, так народжуються герої.

Усіх українських воїнів усіх часів об’єднують велика любов до Вітчизни та вірність їй до останнього подиху. Це люди з великої літери, які зі зброєю у руках завжди стоять на захисті своєї України, своєї родини, свого міста. Це люди, які творили і творять нашу історію.

З великою шаною, вдячністю та любов’ю пам’ятаймо всіх захисників, які поклали життя за Україну. Їхні подвиги, їхня слава надихають нові покоління українців. 

Наша найглибша вдячність і низький уклін усім, хто зараз на бойовому чергуванні, всім, хто жертовно захищає Україну!

Зі святом, дорогі українці! Зі святом, воїни!

Нехай дух справедливої боротьби, героїзму і величні подвиги наших предків та сучасних захисників будуть завжди життєвим орієнтиром для всіх нас. Бережімо та захищаймо Незалежність Української держави, яку своїмижиттями виборюють наші герої! Слава Україні! Героям слава!", - звернувся від до українців.

Читайте: Володимир Гройсман привітав українців з Днем захисника України

Фото: РБК-Украина

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, новости украины, верховная рада, обращение, поздравление, день защитника украины, андрей парубий, день украинского казачества, покров пресвятой богородицы, спикер вр, глава верховной рады

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
10:28
Унаслідок нічної атаки рф пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях, - Шмигаль
10:04
На Київщині внаслідок падіння уламків пошкоджені два приватні будинки, - Руслан Кравченко
09:42
Київ збільшив вартість транспортної карти до 75 гривень з 1 квітня
09:23
Масована атака рф: українські захисники знищили 58 БПЛА та 26 ракет
09:06
На Новопавлівському напрямку в районах пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Урожайне противник атакував 22 рази, - Генштаб ЗСУ
четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
Календар подій