четвер, 18 квітня 2024 г.

Андрей Богдан регулярно интересуется запуском электронного “кабинета застройщика” - вице-премьер по диджитализации

Андрей Богдан регулярно интересуется запуском электронного “кабинета застройщика” - вице-премьер по диджитализации

Глава Офиса президента (ОП) Андрей Богдан (на фото) настолько заинтересовался разработкой электронного “кабинета застройщика”, что раз в несколько недель присылает вице-премьеру – министру цифровой трансформации Михаилу Федорову напоминание со смайликом. 

Об интересе главы ОП Андрея Богдана к “строительной диджитализации” KV стало известно из интервью вице-премьера – министра цифровой трансформации Михаила Федорова "Радио Свобода".

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По словам Федорова, во время работы над проектом электронного “кабинета застройщика” он обратился к Богдану за советом по решению юридического вопроса.

Михаил Федоров

“Мне был нужен его совет по Минюсту, профильный совет по одной услуге. Мы работали над “кабинетом застройщика”, потому что он там работал и у него есть определенная экспертиза”, – пояснил вице-премьер по диджитализации.

Вице-премьер сказал, что изучал вопрос “с разных сторон”, общался по этому поводу с  министром юстиции Денисом Малюськой, но вспомнил, что Андрей Богдан “также разбирается в этом”.

“И я ему (Богдану, – KV) показал наш план действий, что мы планируем делать. Он говорит: что вы еще делаете? Я ему показал. Он говорит: можно я сфоткаю? Сфоткал. И раз в несколько недель присылает мне эту фотку. А там есть проект, который мы планируем запускать с датами конкретными. И смайлик. И говорит: “Я помню!”, – рассказал Федоров и добавил, что “кабинет застройщика” планируется запустить в декабре с.г., в числе первых сервисов “Государства в смартфоне”.

Отметим, недавно киевский застройщик и бывший архитектурный чиновник КГГА Андрей Ваврыш доказывал, что у него нет общего бизнеса, в том числе, строительного с его другом Андреем Богданом. “В одном из (моих строительных, – KV) объектов он (Богдан, – KV) купил квартиру для себя”, – сказал Ваврыш.

Читайте: Андрей Ваврыш: про Богдана, Кличко, Ткаченко и Рыбальский остров (видео)

Кроме “кабинета застройщика” Михаил Федоров анонсировал еще несколько первых сервисов “Государства в смартфоне”:

  • в декабре 2019 года будут запущены “кабинет застройщика” электронное водительское удостоверение и техпаспорт на автомобиль;

  • в начале 2020 года – паспорт гражданина Украины, но ИД-карты (паспорта с электронной подписью, до этого выдавались карточки без подписи) в тестовом режиме уже выдаются;

  • в 2020 году – регистрация физлиц-предпринимателей (ФЛП), открытие ООО, помощь при рождении и “Е-Малютко”.

Обширную презентацию министр по диджитализации планирует сделать в рамках презентации “100 дней работы правительства” (Кабмин был назначен Радой 29 сентября с.г.). А с весны 2020 года планируется оцифровка и запуск четырех услуг в месяц.

Оцифровать все услуги Михаил Федоров хочет за 3-5 лет. А до 2022 года он планирует покрыть интернетом 90% Украины (сейчас, по его словам, покрытие составляет около 70%).

Читайте: “Государство в смартфоне” откладывается – на цифровизацию в бюджете 2020 года средств нет

Фото: ТСН, dw.com

КиевVласть

Олег Розуменко

Теги: новости киева, новости украины, андрей богдан, михаил федоров, диджитализация, электронный кабинет застройщика

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.