середа, 24 квітня 2024 г.

Материалы коллегии КГГА 17.09.2010

 

Материалы коллегии  КГГА 17.09.2010

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

з питання: “Про хід підготовки до проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення  та поліпшення  санітарного стану міста Києва” на розширене засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) 17.09.2010 року  

 

 

     На виконання вимог розпорядження Київської міської державної адміністрації в місті Києві в період з 20 вересня  до  22 жовтня проводиться осінній місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.

 Основна мета осіннього місячника  – це  підготовка об’єктів міської інфраструктури до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Визначений порядок роботи комісії з проведення осіннього місячника.

Усі райони і  міські комунальні служби підготувались до його проведення, обсяги значні, а терміни невеликі.

Загалом на період проведення осіннього місячника заплановано виконати робіт на суму 89,6 млн. грн.

Найбільше  запланували виконати робіт в період осіннього місячника  Оболонський - на суму 20 млн. грн., Солом’янський – на суму 10,6 млн. грн., та Голосіївський – на суму 9,8 млн. грн.

КК “Київавтодор”  запланував виконати робіт – на суму 4,1 млн. грн.,                  ККО “Київзеленбуд” - на суму 7,4 млн. грн.

 

Міська комунальна техніка  на сьогодні складає - 490 од. Бажано в жовтні  КК “Київавтодор”  закупити ще 80 од. техніки.

 

Станом на 14 вересня 2010 всіма районами заготовлено біля 22 тис. тон. піскосоляної суміші, при плані - 34 тис. тон, а це 65%.

 

Особлива увага буде приділена наступним напрямкам:

 

  1. Санітарна  очистка  міста

 

Заплановано на період проведення осіннього місячника з благоустрою:

  • встановити 539 од. нових контейнерів для ТПВ;
  • відремонтувати та пофарбувати  1630 контейнерів;
  • ліквідувати 253 стихійних звалищ відходів.

 

Найбільше  виявлено  сміттєзвалищ у Святошинському, Шевченківському  і  Голосіївському  районах.

 

 

 

 

 

         Шляхи вирішення проблеми:

 

1. Головним управлінням контролю за благоустроєм м. Києва поділено місто Київ на 45 секторів. За кожний сектор визначена відповідальна особа Головного управління, які уповноважені відповідати за утримання території. Кожний район розбитий від  4 до 7 секторів. Контроль за утриманням території здійснюється  спільно з районними відділами благоустрою. Це  надасть можливість  оперативно реагувати на виявлені недоліки.

 

2. Районним у м. Києві державним адміністраціям доручено розробити комплексні схеми благоустрою в яких передбачити чітке закріплення територій району для прибирання за підприємствами, установами, організаціями та  балансоутримувачами  територій до 20.09.2010 року.

На сьогодні, не закріпили території для прибирання Дніпровський та Подільський райони. Загалом неналежно виконали цю робота по закріпленню території всіма районами. Надали відомості тільки перелік закріплення за підприємствами та установами, без схем або тільки за балансоутримувачами території (ЖЕКами). Цю роботу  необхідно закінчити з визначенням відповідних осіб.

 

3. Головна проблема щодо неналежного утримання території – це недостатня кількість працівників по обслуговуванню прибудинкової території, зеленої зони, доріг та тротуарів.

 Тому, розуміючи  скрутний фінансовий стан галузі  пропонуємо ввести  у м. Києві  відповідно Закону України “Про благоустрій населених пунктів” пайову участь  власників тимчасових споруд в утриманні об’єктів благоустрою.

 

4.  Організації  нової системи контролю  за благоустроєм території міста Києва шляхом організації тісної співпраці  Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва, КП “Київблагоустрій”, районних відділів благоустрою, правоохоронних органів, територіальних органів земельних ресурсів, міської СЕС, Головного управління з питань екології, управління державного архітектурно-будівельного контролю та інспекції та децентралізації права на складання протоколів, відповідно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (пропоную надати це право керівному складу КП “Київзеленбуд”, КК “Київавтодор”, КП “Плесо”, Головному управлінню житлового господарства) дадуть певні результати щодо покращення благоустрою.

 

 

 

 

 

 

 

Наступне:

 

  1. Аварійні розриття

 

На сьогодні в м. Києві не закрито 465 аварійних ордерів.

Головним управлінням контролю за благоустроєм м. Києва складений  та погоджений з усіма службами графік закриття прострочених аварійних ордерів в період з 16.08.2010 по 30.09.2010 року. Цей графік  затверджений заступником голови КМДА Мазурчаком О.В. Заплановано відновити благоустрій по 372 прострочених ордерах.  Роботи згідно графіку виконуються не в повному обсязі. Із 131 -  закрито 76 ордерів, що становить 58 %.

Відповідним організаціям, прошу негайно вжити заходи та забезпечити виконання робіт згідно графіка.

 

Як бачите на діаграмі найбільше аварійних ордерів не закрито  у  Шевченківському (116 од.), Печерському (79 од.), Святошинському  (65 од.)  районах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед міських комунальних служб найбільше незакритих ордерів у

АЕК “Київенерго” - 383 од. Набагато менше таких ордерів у                         ВАТ “АК “Київводоканал” - 56 од,  інші організації – 31 од.

 

 

 

Самовільні розриття

 

Інформація

щодо самовільних розриттів, наявних на території м. Києва

станом на 14.09.2010р.

 

 

п/п 

Район

БАЛАНСОУТРИМУВАЧІ  ТЕРИТОРІЇ

КП “Київзеленбуд”

КК “Київавтодор”

ЖЕКи

   Всього  розриттів

1

 Голосіївський

5

6

19

30

2

 Дарницький

1

5

8

14

3

 Деснянський

3

8

128

139

4

 Дніпровський

-

14

13

27

5

 Оболонський

2

3

13

18

6

 Печерський

1

6

2

9

7

 Подільський

2

11

9

22

8

 Святошинський

10

23

56

89

9

 Солом’янський

6

4

5

15

10

 Шевченківський

9

16

24

49

               ВСЬОГО:

39

96

277

412

 

Характерна особливість районів – невигороджені, небезпечні для людей розриття території.

 

3.Утримання зелених насаджень

 

Заплановано:

  • Посадити  8912 дерев та  12584 кущі;
  • Зняти 3680 сухостійних дерев;

 

Найбільше запланували посадити дерев  Голосіївський (2420 од.) та Шевченківський (1600 од.), посадити кущів Солом’янський (2020 од.) та Оболонський (2000 од.), зняти сухостійних дерев Солом'янський (441од.) та Голосіївський (386 од.) райони.

 

Можна констатувати факт, що зелені насадження в м. Києві утримуються незадовільно. Коштів на утримання зелених насаджень  виділяється недостатньо, тому:

-   бур’яни  своєчасно не косяться, зелені зони не прибираються;

- значна кількість зелених зон руйнується автотранспортними засобами;

- посаджені дерева та кущі не поливаються.

         Незважаючи на складний  фінансовий стан, згідно розпорядження Київської міської державної адміністрації з 21 серпня по 01 вересня 2010 року в м. Києві проведена 55-а міська  виставка квітів. Переможців виявилося три – Голосіївський, Оболонський та Солом’янський райони.

 

4.Утримання доріг

 

Заплановано:

  • Відновити тверде покриття доріг  більше 21 тис. кв. м.;
  • Тротуарів та пішохідних доріжок більше 12 тис. кв. м.
  • Внутрішньо квартальних проїздів більше 11 тис. кв. м.
  • Відремонтувати та очистити 6453 од. зливоприймачів та оглядових колодязів;

 

Найбільше запланували відновити твердого покриття : Оболонський         (1750 кв.м.) та Голосіївський (13255 кв.м.) райони.;

Відремонтувати та очистити зливоприймачів та оглядових колодязів: Деснянський (1158 од.), Оболонський (1000 од.), Солом’янський (134 од.) та Голосіївський (123 од.) райони.

 

Попередній об’їзд районів показав, що міжквартальні проїзди знаходяться в жахливому стані і вимагають негайного відновлення асфальтного покриття.

Непоодинокі випадки відсутності як кришок оглядових колодязів інженерних мереж так і відсутність решіток зливоприймачів.

 

Відкриті зливоприймачі або люки інженерних мереж – це небезпека для людей та передумова дорожньо-транспортних пригод.

 

5.Утримання житлового сектору

 

Найгірше всього обслуговуються території, які знаходяться на обслуговуванні комунальних підприємств КП УЖГ. Пропонуємо використовувати позитивний досвід відомчих ЖЕКів, Об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ) та ЖСК щодо утримання прибудинкових територій та створення  конкурентного середовища в обслуговуванні територій.

 

6.Тимчасові споруди

 

 Шановні!

 

         Незаконне та хаотичне встановлення МАФ в м. Києві та їх негативний вплив на благоустрій територій змусив розробляти новий Порядок розміщення ТС та проведення інвентаризації.

         Головним управлінням контролю за благоустроєм м. Києва проведена інвентаризація тимчасових споруд по районах міста.

Станом на 14.09.2010 в м. Києві  зафіксовано 10 747 одиниць тимчасових споруд.

 

В районах міста вони розмістились так:

 

№ п/п

Район

Кількість

1

Голосіївський

1072

2

Дарницький

1167

3

Деснянський

1347

4

Дніпровський

1485

5

Оболонський

977

6

Печерський

453

7

Подільський

972

8

Святошинський

897

9

Солом’янський

1015

10

Шевченківський

1362

Загалом:

10747

 

 

 

З яких:

 -  за рішенням районних рад встановлено - 63%;

 - за дозволами Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища – 20%;

-  самовільно встановлених – 17 %.

 

За дорученням першого заступника голови КМДА Попова О.П. доручено РДА провести інвентаризацію ТС в районах до 18 серпня 2010 року. Відсутня інформація про проведену інвентаризацію  Шевченківського району.

За даними інвентаризації РДА всього в районах міста встановлено 6472 МАФ. Виникає питання: чому не співпадає інформація по інвентаризації Головного управління та РДА?

Більше того, самовільно встановлені МАФ, які продовжують і сьогодні працювати підключені до електромереж  КП “Київміськсвітло”, КП УЗН Печерського  району, АЕК “Київенерго” тощо, які сприяють хаотичному та незаконному розміщенню ТС. Тільки з початку вересня було виявлено 24 факти незаконного  підключення.

Використання майна (землі, електроенергії) громади міста окремими “винахідливими” підприємцями та сприяння їм у цьому комунальних підприємств міста, не дає можливості використати ці кошти за цільовим призначенням, а саме на благоустрій міста.

Після того, як відключимо від електропостачання такі ТС, підприємці змушені будуть припинити свою діяльність або узаконити її.

 

7.Водні об’єкти

 

На території м. Києва  розташовані  близько 417  водних об’єктів.  На балансі КП “Плесо” знаходиться 59 водних об’єктів.  Необхідно забезпечити виконання вимог розпорядження Київської міської державної адміністрації № 111 від 04.02.2009 року “Про передачу на баланс та закріплення за  КП “Плесо” водних об’єктів та оформлення земель водного фонду” та врахувати їх в бюджеті на 2011 рік. Поступово  привести їх до належного стану, якіб відповідали столичним вимогам.

 

Висновки і пропозиції

 

1. Райдержадміністраціям і міським комунальним службам забезпечити виконання в  повному обсязі завдань, затверджених міським розпорядженням на осінній місячник з благоустрою.

2. Створити районні комісії та затвердити їх розпорядженням.

3. Забезпечити виконання Комплексних схем благоустрою в яких чітко  визначити закріплення територій районів за підприємствами, установами, організаціями та  балансоутримувачами і подати відомості до Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва.

 

 

    4.   Провести наради з керівниками (підкреслюю з керівниками, а не

представниками) підприємств, установ та організацій, розташованих на територіях районів і ознайомити їх із завданнями визначеними міським розпорядженням. Нехай кожний  із них  наведе порядок на закріпленій та прилеглій територіях.

         5. Забезпечити відновлення благоустрою територій в місцях проведення робіт на інженерних мережах і закриття прострочених планових та аварійних ордерів згідно затвердженого графіка.

6. Забезпечити ремонт та очищення оглядових колодязів інженерних мережах та зливоприймачів.

7. Комунальним службам міста забезпечити перевірку на наявність незаконного підключення ТС до електромереж та негайно відключити їх від енергопостачання.

8. Забезпечити виконання вимог розпорядження Київської міської державної адміністрації № 111 від 04.02.2009 року “Про передачу на баланс та закріплення за  КП “Плесо” водних об’єктів та оформлення земель водного фонду”.

9.  Житлово-комунальним підприємствам, закладам освіти, культури та лікувальним установам забезпечити прибирання прилеглих територій та  заготівлю достатньої кількості посипочних матеріалів. Чекати першого снігу не потрібно.

10. Забезпечити зняття всіх сухостійних дерев, які є на території районів.

 

 

            Виконуючий обов’язки начальника

         Головного управління контролю

за благоустроєм м. Києва                                                      С.Рюмшин

Теги: Документы

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій