вівторок, 19 березня 2024 г.

За год “молочная корзина” подорожала на 12%

За год “молочная корзина” подорожала на 12%

По официальным данным годовой рост стоимости молочной корзины составил 12%. Больше всего подорожало молоко - на 33%. При этом проблемы с молочным фальсификатом никуда не делись.

Об этом KV стало известно из сообщения на странице генерального директора Украинской ассоциации поставщиков торговых сетей Алексея Дорошенко в соцсети Фейсбук.

В молочную корзину вошли по килограмму сметаны и творога, 200 гр сливочного масла и литр молока.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Ее стоимость на конец апреля составила 202 гривны, тогда как год назад все это можно было купить за 179,6 гривен. Таким образом, за год она подорожала на 22,4 гривны.

По сравнению с прошлым годом сметана прибавила в цене 8,4 гривны за килограмм (стала стоить 52,4 гривны), сливочное масло - 8,3 гривны за 200 гр (стало стоить 36,5 грн), молоко - 5,5 гривны за литр (в апреле стоило 22 гривны), мягкий сыр - 0,2 гривны за килограмм (в апреле стоил 91,1 гривны).

Последний раз расчеты за год Ассоциация поставщиков торговых сетей делала на начало декабря 2017 года. Тогда годовой рост был зафиксирован на уровне 26%.

Тенденция подорожания тогда была другая: сметана добавила 30%, творог - 28%, молоко и сливочное масло - по 25%. Общая тенденция - это постепенное угасание подорожания.

Подробнее: За год молочная продукция подорожала на 26%

“В дальнейшем значительно выше уровня инфляции будет расти только цена на сливочное масло. Многие производители его экспортируют, а мировая цена сейчас идет вверх. Поэтому стоит рассчитывать и на дальнейшее повышение стоимости. Все остальные продукты нашего корзины приблизительно на одном уровне со странами Восточной Европы. Поэтому на наших полках будет постепенно увеличиваться количество импортных твердых сыров”, - пишет Алексей Дорошенко.


Он добавляет, что общественный Совет при Госпродпотребслужбе снова обращается в госорган по поводу большого количества фальсифицированного сливочного масла, твердых и плавленых сыров. При этом чиновники никак не реагируют на эти обращения.

Напомним, по данным Министерства сельского хозяйства США Украина входит в ТОП-10 стран, граждане которых больше всего тратят на продукты. Если сложить затраты на питание, сигареты и алкоголь, то наша страна входит в ТОП-5 стран мира с самыми высокими затратами.

Читайте: Україна входить до ТОП-10 країн світу, які найбільше витрачають на продукти

Фото: фейсбук Алексея Дорошенко

KиевVласть

Александр Кравченко

Теги: статистика, новости киева и киевской области, стоимость, алексей дорошенко, рост цен, молоко, масло, молочная корзина, творог, сметана

понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
18:03
На Київщині пройде лекція-презентація “Історія дайвінгу у Світі та Україні”
17:46
Чеська залізниця запускає новий поїзд до України
17:27
Столичні правоохоронці повідомили про підозру організаторам черговой схеми незаконного виїзду за кордон (фото)
17:05
У Києві спростять порядок встановлення меморіальних дощок
16:45
У Деснянському районі п’яний водій вчинив потрійну ДТП, постраждали двоє водіїв
16:25
Міноборони у лютому заблокувало постачання 264 т неякісних продуктів до військових частин
16:03
Відзавтра, 19 березня, на станції метро “Шулявська” розпочнеться капітальний ремонт ескалатора
Календар подій
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
18 березня 2024 г. 09:00
Житло замість історичної будівлі: у Києві вирішується доля сторічної садиби Маліна
Посадовці КМДА формально ще можуть спробувати відстояти в касаційному суді свою позицію – не видавати МУО на проєктування, які допоможуть замовникам легально перетворити історичну садибу Маліна (1890 рік побудови) на вул. Олександра Кониського, 22 у сучасний житловий будинок. Чиновники до цього програли два суди по цьому питанню. Причина – історичному об'єкту офіційно не надано статус пам'ятки, а гучне рішення Київради від серпня 2021 року, яким власникам таких об'єктів було рекомендовано утриматися від здійснення робіт в них, як на цьому ще тоді наголошувала КВ, не має “зобов'язального характеру”. Поки київські активісти добиваються присвоєння садибі Маліна охоронного статусу, забудовники, які, схоже, пов'язані з “групою родин Негрича та Голиці", встигли зруйнувати значну частину будівлі. Відповідні слідчі дії станом на сьогодні ніяких результатів не принесли і, ймовірно, вже не принесуть.
Позивний “Тьотя”: за що судитимуть ексгендиректорку столичного КП “Інформатика” Вероніку Малкову
14 березня 2024 г. 09:00
Позивний “Тьотя”: за що судитимуть ексгендиректорку столичного КП “Інформатика” Вероніку Малкову
Столичні правоохоронці завершили слідство відносно ексгендиректорки та діючої заступниці керівника КП “Інформатика” Вероніки Малкової (на колажі). Наразі вона офіційно є обвинуваченою у розповсюдженні даних з вуличних камер відеонагляду, які встановлювалися в Києві за рахунок коштів міського бюджету. За цей злочин посадовиці загрожує до 5 років позбавлення волі, але яким буде кінцевий вердикт Шевченківського райсуду, покаже час. Так, слідчі встановили, що Малкова спільно ще з двома особами, один із яких є її підлеглим, допомагали громадянам, зокрема, встановлювати маршрути переміщення транспортних засобів по місту. Такий процес вони називали “розшуком”, а тодішня очільниця “Інформатики” навіть мала “позивний” – “Тьотя”. При цьому, в КМДА і Київраді, схоже, не поспішають робити свої кроки щодо покарання винних. Малкова повернулася до роботи після відсторонення у березні 2023-го, а ініціатива депутатського корпусу щодо створення спеціальної комісії, яка розслідує такі інциденти, так і не була офіційно запроваджена.