п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Во время половодья в Киеве может подтопить Русановские сады, Осокорки и Корчеватое

Во время половодья в Киеве может подтопить Русановские сады, Осокорки и Корчеватое

Этой весной прогнозируется большое половодье в районе Киева и возможное наводнение, которого не было в столице 8 лет. Пик паводка на Днепре в районе столицы ожидают 15 апреля. На данный момент определены три рисковые локации в городе, которые может подтопить.

Об этом KV стало известно из сообщения “Сегодня”.

"На сегодняшний день уровень снежного покрова в районе столицы составляет 31 сантиметр. Это превышает на 150% существующую норму воды, которая есть в снегу. И когда все начнет таять, есть большая опасность подтоплений, ведь грунт промерз незначительно, и вода будет попадать в притоки Днепра и накапливаться в Киевском и Каневском водохранилищах. Мы определили три рисковые локации в городе, которые может подтопить во время половодья в столице. Это Русановские сады, Осокорки и Корчеватое”, - рассказала глава Государственного агентства водных ресурсов Ирина Овчаренко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По ее словам, сейчас разрабатывается спецрежим работы гидроэлектростанций, которые будут пропускать планово через себя всю воду, чтобы избежать крупных подтоплений.

“Возможно, нам придется локально открывать шлюзы и выпускать на пойму воду, но это не принесет ущерба городской инфраструктуре и населенным пунктам, которые расположены рядом с городом", - сказала Ирина Овчаренко.

Она отметила, что пик паводка на Днепре в районе Киева ожидается 15 апреля.

В Киевской горгосадминистрации (КГГА) заявляют, что держат ситуацию с половодьем под контролем.

"Прежде всего у нас есть каскад гидроэлектростанций, которые регулируют уровень воды в Днепре. Поэтому, если будет подтопление и превышение уровня грунтовых вод, автоматически будет увеличен сброс воды на ГЭС, которые расположены ниже Киева. У нас есть гидрологический пост, который ведет постоянный контроль за уровнем воды в Днепре. И на данный момент он на уровне нормы”, - заверил начальник ГУ по ЧС КГГА Роман Ткачук.

Он сказал, что если будет угроза подтопления территорий, будет проведено оповещение населения.

“Это прежде всего касается частного сектора, например, регулярно подтапливает улицу Тепловозную, село Жуляны. Мы знаем все места, которые может подтопить во время паводка. Спасатели готовы оперативно поставить там насосы на перекачку воды и в случае необходимости провести эвакуацию населения", - сказал Роман Ткачук.

Он добавил, что, прежде всего, горслужбы уделят внимание чистке ливнестоков по городу.

"У "Киевавтодора" есть спецбригады, которые занимаются чисткой ливнестоков, и эта работа будет выполнена", - уверен Ткачук.

Напомним, ранее KV сообщала, что на 3 марта на Днепре возле Киева высота снежного покрова составляла 40 см. По прогнозам, водность Днепра в марте будет выше нормы на 48%. При этом водохранилища комплексного назначения и водохозяйственные системы страны подготовлены для аккумуляции половодных и паводковых вод.

Читайте: Водность Днепра возле Киева может превысить норму на 48%

Фото: "Сегодня"

KиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, кгга, осокорки, русановские сады, корчеватое, паводок, госагентство водных ресурсов, наводнение, ирина овчаренко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.