четвер, 28 березня 2024 г.

Вінницькі волонтери закликають людей шити маски на дому і роздавати

Вінницькі волонтери закликають людей шити маски на дому і роздавати

Четверо дівчат з Вінниці – Вікторія Лисюк, Наташа Гуцол, Альона Джадан і Наташа Маліцька – почали шити маски з бавовни і марлі та роздавати. Одна частина з пошитих ними масок була передана у лікарні. Інша – розбирається вінничанами, які не змогли купити маски в аптеках. Наразі у дівчат закінчується бавовняна тканина та стрічки для зав’язок, також потрібні марля та бязь. А ще не завадять робочі руки.

Про це KV стало відомо з повідомлення Антоніни Кучеренко на її сторінці в Фейсбук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Ось такі маски безкоштовно шиють четверо дівчат - Вікторія Лисюк, Наташа Гуцол, Альона Джадан, Наташа Маліцька – у Вінниці”, – написала Антоніна Кучеренко під розміщеним нею фото з саморобними масками.

Антоніна Кучеренко розповіла, що перед написанням свого посту радилася з мікробіологом і дізналася, що коронавірус передається крапельним шляхом. 

“Краплі слини саморобна маска з трьох шарів тканини (бавовняного та марлевих) затримає. І через натуральну тканину легше дихати. Після двох-трьох годин використання її треба випрати або хоча б попрасувати. Тому саморобних масок в ідеалі кожен повинен мати хоча б дві”, – відмітила Антоніна Кучеренко. 

По її словам, частину тих масок, які пошили дівчата, вони передали у лікарні, частину розбирають вінничани, які не змогли купити маски в аптеках. 

“Їх (дівчат – KV) знайомі повигрібали уже всі запаси тканини на цю прекрасну справу. У дівчат закінчується бавовняна тканина та стрічки для зав’язок. Також потрібні марля та бязь. І робочі руки! Дівчата не залізні. Стрічки на зав’язки для масок вчора розрізала маленька дочка Вікторії. Вінниця та всі інші міста, долучайтеся до цієї ініціативи”, – закликала Антоніна Кучеренко.

Раніше KV повідомляла, що молодий лікар з Броварів Василь Крайовий прийняв для себе рішення на період боротьби з COVID-19 влаштуватися за сумісництвом на роботу в свою місцеву державну лікарню. До таких дій він закликає і інших лікарів, які працюють у приватних клініках. Це, на його думку, може стати суттєвою допомогою не тільки колегам з державних лікарень, а й людям, які потребуватимуть медичної допомоги під час пандемії.

Читайте: Лікар з Броварів закликав колег з приватних клінік допомогти колегам з державних лікарень

Також нагадаємо, українська інноваційна компанія Revel Laboratory перевела роботу всіх своїх 3D-принтерів на друк клапанів для апаратів штучної вентиляції легенів (АІВЛ) у зв'язку з їх нестачею на тлі бурхливої епідемії коронавируса в світі. Даний клапан дозволяє приєднувати відразу 2 пацієнтів на один апарат штучної вентиляції легенів. Інноваційна компанія просить лікарні, які відчувають перебої з поставками клапанів або необхідність в додаткових поставках, зв'язуватися з ними.

Читайте: Украинские инноваторы будут печатать клапаны для аппаратов вентиляции легких из-за их нехватки в связи с эпидемией коронавируса

Фото: Фейсбук Антоніни Кучеренко

КиевVласть

Георгій Полуєв

Теги: новости киевщины, новини київської області, коронавирус, коронавірус, волонтери, винница, маски, новини києвщини, Вінниця, пандемія, бавовна, марля, Вікторія Лисюк, Наташа Гуцол, Альона Джадан, Наташа Маліцька

четвер, 28 березня 2024 г.
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
Календар подій