четвер, 28 березня 2024 г.

В Киеве насчитали 13 млн кв. м жилых и нежилых помещений

В Киеве насчитали 13 млн кв. м жилых и нежилых помещений

В ходе инвентаризации жилого и нежилого фонда Киева, чиновники насчитали 13,13 млн кв. м коммунальных помещений. Изношенность нежилого фонда составляет более 60%.

Об этом KV стало известно из письма замглавы КГГА Михаила Радуцкого главе КГГА Виталию Кличко.

ПИСЬМО

В документе сказано, что в Киеве было проведена инвентаризация жилого и нежилого фонда. Выяснилось, что в коммунальной собственности города находятся помещения общей площадью 13,13 млн кв. м.

При этом, первичная стоимость нежилых помещений, которые находятся на балансе структур КГГА, - 33 млрд грн, а остаточная - 13 млрд грн. Изношенность - 61%. Помещения, которые находятся в управлении столичных РГА, изначально стоили 35 млрд грн, теперь - 12 млрд грн. Изношенность - 66%.

Радуцкий отметил, что большинство коммунальных помещений Киева были введены в эксплуатацию до 1991 года, однако, имеют удовлетворительное техническое состояние.

7,4 млн кв. м столичных помещений используется непосредственно городскими и районными КП, организациями или учреждениями, 1,1 млн кв. м - сдается в аренду, 270 тыс. кв. м - свободны и могут быть переданы в аренду.

"Следует отметить, что значительная часть свободных площадей находится в подвальных помещениях, а также в неудовлетворительном техническом состоянии, который не позволяет сдавать их в аренду без дополнительных обязательств арендателя о проведении ремонтных работ",  - добавил замглавы КГГА.

Михаил Радуцкий также добавил, что в результатах инвентаризации не учтены коммунальные помещения Киева, которые находятся в оккупированном Крыму.

Как ранее сообщала KV, столичные чиновники при проведении инвентаризации коммунальных помещений Киева запутались в подсчетах.

Подробнее: Столичные чиновники запутались при подсчете собственности

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 

КиевVласть

Владимир Горбунов

Теги: кличко, киев, аренда, коммунальная недвижимость

четвер, 28 березня 2024 г.
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.