п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В Київраді голосуватимуть за парк у Голосієвому та сквер на Воздвиженці

В Київраді голосуватимуть за парк у Голосієвому та сквер на Воздвиженці

2 червня у вівторок постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування розгляне кілька проєктів рішень щодо створень зелених зон в Києві. Серед проектів рішень -"Парк мрії”на вул. Антоновича у Голосіївському районі та"Сквер на Воздвиженці”.

Про це KV повідомили представники ініціативної групи з просування петиції створення скверу на Воздвиженці. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Петиція про "Парк мрії” отримала значну підтримку киян, тому це питання винесено на перше місце у порядку денному. Не менш важливим є питання створення зелених зон у Подільському районі. 

“Нагадаємо, що громада Подолу та Воздвиженки вже кілька років поспіль протидіє забудовнику, який планує звести у центрі Воздвиженки багатоповерхову забудову. Місцеві мешканці за власний рахунок розробили проєкт та готові навіть самостійно втілити його у життя. Якщо рішення про створення скверу буде підтримано, то у Києві нова зелена зона з’явиться вже цього літа, причому гроші платників податків місто на це практично не витрачатиме, місцеві мешканці пропонують взяти більшість витрат на себе”,- підкреслили автори петиції.

Вони зазначають, що мешканці Подолу наполягають на необхідності створення скверу замість новобудови, оскільки в цьому районі Києва критично бракує зелених зон.

“З запланованих на завтра трьох проєктів рішень два стосуються припинення договорів оренди із ТОВ "Фундація "Якісне житло". Саме цей забудовник намагається збудувати багатоповерхівку. Перший проєкт рішення Київської міської ради стосується земельної ділянки, яка розташована поруч із "Площею мистецтв", на вул. Дегтярній, 2-4 у Подільському районі м. Києва. Ця земельна ділянка перебуває в оренді ТОВ "Фундація "Якісне житло", не забудована і захаращена будівельним сміттям всупереч екологічним вимогам та вимогам законодавства про охорону культурної спадщини. Рішеннями Київської міської ради у 2018 році цій земельній ділянці вже був наданий статус скверу, а договір оренди із ТОВ "Фундація "Якісне житло" щодо цієї земельної ділянки був припинений. Однак, рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди від 08 січня 2018 року №4/4068 було скасовано у судах, і станом на зараз земельна ділянка знову перебуває в оренді ТОВ "Фундація "Якісне житло"”, – йдеться у повідомленні.

Підкреслюється також, що тому цього року депутати Київської міської ради Ольга Балицька та Валентин Мондриївський подали проєкт рішення про розірвання відповідного договору оренди. Якщо цей проєкт рішення буде підтриманий постійною комісією Київської міської ради з питань з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також проголосований на пленарному засіданні, то вже у цьому році у мешканців Воздвиженки замість сміттєзвалища може з’явитися сквер. 

“Створення нових скверів та парків у Києві наразі актуально, як ніколи.

За кожний клаптик незабудованої зеленої зони доводиться запекло воювати – там, де кияни хочуть бачити дерева та квіти, забудовник зазвичай хоче бачити якнайбільше поверхів нерухомості”, – зазначила у своєму пості на Facebook Ольга Балицька.

Також додається, що хоча "Площа мистецтв" фактично використовується, як сквер, однак юридично вона перебуває в оренді для будівництва житлового будинку з об’єктами соціально-громадського призначення. Якщо орендар захоче знищити сквер та побудувати замість нього багатоповерхівку, він буде формально мати на це право. Тому для не тільки фактичного, а і для юридичного встановлення статусу "Площі мистецтв", як скверу, необхідно припинити відповідний договір оренди із забудовником, який винесений на розгляд земельної комісії Київради цього вівторка. Третій проєкт рішення стосується саме офіційного надання статусу скверу "Площі мистецтв". Оскільки у мікрорайоні "Воздвиженка" відсутні зелені зони, а "Площа мистецтв" може бути забудована, підтримка саме цих проєктів рішень на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування є дуже важливим питанням. 

“Беручи до уваги нещодавно відсвяткований День Києва, громада Подолу сподівається, що мер Кличко та київські депутати готові зробити такой подарунок Києву та киянам. Закликаємо депутатів комісії підтримати створення скверу на Подолі!”, – завершили активісти.

Читайте: Киеву предлагают создать сквер на Воздвиженке

Фото: инициативная группа по продвижению петиции о сквере на Воздвиженке

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киева, киевсовет, новости компаний, позиция, петиция, сквер, земельная комиссия, воздвиженка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій