п'ятниця, 29 березня 2024 г.

В Києві на “Площі зірок” відкрили зірку Альбіні Дерюгіній, Ірині Мерлені, Олександрі Тимошенко (фото)

В Києві на “Площі зірок” відкрили зірку Альбіні Дерюгіній, Ірині Мерлені, Олександрі Тимошенко (фото)

12 березня на “Площі Зірок”, яка є символом визнання, підтримки та популяризації національної культури, мистецтва і спорту з’явилися три особливі зірки. Перша “запалала”  на честь Альбіни Дерюгіної – засновниці української школи художньої гімнастики. Друга – на честь олімпійської чемпіонки з вільної боротьби – Ірині Мерлені, та третя для Олександри Тимошенко – найбільш титулованої української гімнастки.

Про це кореспонденту KV стало відомо із місця події. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Зірки спорту з’явилися завдяки кільком етапам. Перший – рекомендації експертної комісії, серед складу якої представники Gulliver, ГО Спільна перемога, Міністерство молоді та спорту, управління туризму та промоцій КМДА. Другий – наявність саме  у цих кандидатів нагород і визнання в професійній сфері, присутність в медіа просторі і в рейтингах популярності. Також, раз на рік проводиться опитування серед громадськості та відвідувачів ТРЦ, і, спираючись на результати, комісія складає фінальний список зірок.

Як відзначила на відкритті Альбіна Дерюгіна: “Щоб чогось досягти, треба дуже любити свою справу, горіти нею та працювати із блиском в очах. Ніколи не відступати і не здаватися. Якби ви тільки знали, скільки разів за своє життя я хотіла піти зі спорту. Легко ніколи не було. Але художня гімнастика – це моє життя, я горітиму любов'ю до неї до останнього подиху”

"Колись я навіть мріяти не могла про те, що моє ім'я буде закарбоване поруч з іменем мого дорогого тренера Альбіни Миколаївни З радістю приїду у ці дні до рідного Києва, вкотре обійму Альбіну Миколаївну. Без неї я б, напевно, не досягла вершин у спортивній кар'єрі" ", – підкреслює Олександра Тимошенко.

 “Проект мотивує сучасних діячів культури, музики, мистецтва і спорту не зупинятися на досягнутому, а популяризувати країну в світі. Проект “Площа зірок”  має на меті стати загальновизнаний і улюблений усіма туристичний маршрут, адже виховує нове покоління, нагадуючи їм про відомих українців та мотивуючи підлітків слідувати до своєї мети, свого успіху, – відзначає Тетяна Атаджанова, PR директор ТРЦ Gulliver

12 березня закладено 42, 43 та 44 зірку на “Площі зірок” і це 23, 24 та 25 зірка на частині “Спорт”.

Довідка: “Площа Зірок” – це всеукраїнський соціальний проект, метою якого є підтримка та популяризація національної культури, мистецтва і спорту. У центрі міста “запалюються” зірки видатних українців, людей, які досягли найкращих результатів у своїй роботі в трьох категоріях: ТЕАТР / КІНО, МУЗИКА, СПОРТ. Пам'ятні знаки, розташовані уздовж вулиці Л.Українки, Еспланадної та Спортивній площі. Виготовлені вони з латуні розміром 30 на 60 см, мають покажчик вкладу лауреата (кіно, музика, спорт) і QR код, який веде на сторінку проекту і розповідає про досягнення лауреата. Зараз кияни і гості міста можуть прийти, подивитися і сфотографуватися з іменними “зірками” людей, яких вважають відомими в Україні, а саме: Володимиром Горянським, Адою Роговцевою, групою СКАЙ і ТНМК, Ніною Матвієнко, зіркою пам'яті Богданом Ступкою і Марією Примаченко, Віктором Постолом, Ольгою Лящук, Олександром Абраменко, Ольгою Харлан, Дар’єю Білодід, Олегом Блохіним, Оленою Підгрушна, зіркою пам'яті Валерієм Лобановським, Риммою Зюбіною, Ахтемом Сейтаблаєвим, MONATIK, “Друга ріка”, Кузьма Скрябін.

“Площа зірок” покликана стати гордістю і нагадуванням для кожного українця про великі досягнення наших співвітчизників, стимулювати до розвитку міста та нації в цілому, стати культурною спадщиною для наступних поколінь. Стати громадською пам'яткою.

Читайте: ТРЦ Gulliver рассказал о своей работе во время карантина

Фото: прес-служба ТРЦ Gulliver

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости киева, новини києва, новости компаний, новини компаній, ТРЦ Gulliver, Gulliver, альбіна дерюгіна, площа зірок, ірина мерлені, олександа тимошенко

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій