середа, 24 квітня 2024 г.

Столичную власть призвали перед реконструкцией Крещатика провести общественные слушания

Столичную власть призвали перед реконструкцией Крещатика провести общественные слушания

Столичную власть призвали перед проведением реконструкции улицы Крещатик провести общественные слушания при участии Национального союза архитекторов Украины. В рамках планируемой реконструкции собираются обустроить новые пешеходные переходы, велоинфраструктуру, установить тротуарную плитку из натурального камня, лифты для маломобильных людей, новое LED-освещение, а вместо каштанов высадить платаны. Однако противники реконструкции считают, что она разрушит национальные, исторические, культурные святыни.

Об этом стало известно из материала KVПодмоченная репутация. Рейтинг активности депутатов Киевсовета (30 сентября – 6 октября 2019 года)”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Глава депутатской фракции “Единство” в Киевсовете, экс-мэр Киева Александр Омельченко  обратил внимание градоначальника Виталия Кличко, первого заместителя главы КГГА Николая Поворозника, директора Департамента финансов КГГА Владимира Репика и директора Департамента градостроительства КГГА Александра Свистунова на административное правонарушение, а “возможно, уголовное преступление” в процессе реализации планов по реконструкции улицы Крещатик.

“Вы получили право на исполнительную власть, но Вам никто не дал права разрушать национальные, исторические, культурные святыни. Настоятельно рекомендую не тратить ни одной копейки из выделенных 15,5 млн на проектирование”, – говорится в депутатском обращении.

Омельченко настаивает на необходимости проведения общественных слушаний при участии Национального союза архитекторов Украины. 

Депутат ссылается на статью “Ремонт на Крещатике: посадят платаны и установят лифты”, опубликованную в газете “Вести” 30 сентября 2019 года, где рассказывается о планах столичной власти по реконструкции центральной улицы. Так, на Крещатике собираются обустроить новые пешеходные переходы, велоинфраструктуру, установить тротуарную плитку из натурального камня, лифты для маломобильных людей, новое LED-освещение, а вместо каштанов высадить платаны. 

Сообщается, что окончательного проекта пока нет, а начало проведения работ ожидают не ранее, чем через год. Также в статье говорится о необходимости проведения открытого архитектурного конкурса, в результате которого будет принято решение, делать ли Крещатик полностью пешеходным, либо оставить его доступным для проезда. 

В феврале KV сообщала, что власти столицы выделили на капитальный ремонт улично-дорожной сети Крещатика 108 млн гривен. На проектные работы заложено еще 4 млн гривен.

Читайте: Киевские власти выделили на капремонт Крещатика 108 млн гривен

Фото: соцсети 

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, кгга, виталий кличко, реконструкция, николай поворозник, александр свистунов, Александр Омельченко, владимир репик, департамент финансов, улица Крещатик, департамент градостроительства, национальный союз архитекторов, национальный союз архитекторов украины

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.