субота, 20 квітня 2024 г.

Снег продолжают сбрасывать в реку Лыбидь - депутат Яловой

Снег продолжают сбрасывать в реку Лыбидь - депутат Яловой

Год назад электронная петиция о восстановлении экосистемы реки Лыбидь набрала свыше 10 тыс. подписей и была поддержана экологической комиссией Киевсовета. Но, как оказалось, меры по реанимированию реки так и не были приняты. Мало того, в Лыбидь продолжают сбрасывать снег с улиц столицы.

Об этом стало известно из материала KV  “Потеря памяти. Рейтинг активности депутатов Киевсовета (20-24 февраля 2017 года)”

Депутат Киевсовета Константин Яловой (фракция “Единство”) потребовал от мэра Виталия Кличко принять неотложные меры по восстановлению экосистемы реки Лыбидь.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Он напомнил, что еще год назад экологическая комиссия Киевсовета поддержала петицию, собравшую более 10 тысяч голосов, о признании экологического состояния реки Лыбидь критическим и реанимировании знакового для города природного объекта. В частности, предлагалось запретить складирование снега и какого-либо механического мусора возле русла реки, ликвидировать все без исключения врезки в него через которые ежедневно сливаются тысячи литров химических веществ и пр.

Подробнее: Принята к рассмотрению петиция по восстановлению экосистемы реки Лыбидь

“Прошел уже год с того времени, но над речкой Лыбидь вновь нависла опасность. Как сообщают активисты-защитники речки Лыбидь, в том числе и в социальных сетях и природозащитных группах, опять проходит отгрузка и складирование снега с площадки  ул. Байковой Голосеевского района Киева прямо в речку Лыбидь, хоть коммунальные службы в лице их руководителей обещали общественности, что больше ни одной тонны снежной смеси с вышеупомянутой площадки в водоем не попадет. Недавно работу площадки возобновили, а ранее вывезенный снег бульдозерами сбросили в реку”, - написал Яловой.

Он считает, что такое положение вещей является критическим для экосистемы реки и просит принять все возможные меры для ее спасения.

Читайте: Днепровская вода: пить нельзя, купаться тоже нежелательно

Напомним, в феврале 2016 года депутаты Киевсовета признали долину русла реки Лыбидь зоной экобедствия. Позже даже учли этот объект в перечне природоохранных мероприятий на 2016 год.  

Читайте: Депутаты Киевсовета утвердили перечень природоохранных мероприятий на 2016 год

КиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, рейтинг, снег, константин яловой, экосистема, лыбидь

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.