п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Перша сесія Київоблради VIII скликання: обрано тимчасову президію та оголошено перерву до 25 листопада

Перша сесія Київоблради VIII скликання: обрано тимчасову президію та оголошено перерву до 25 листопада

Перша сесія Київської обласної ради VIII скликання відбулася сьогодні, 20 листопада. Під час сесії представили новообраних депутатів облради та видали тимчасові посвідчення та нагрудні знаки. У тимчасову президію обрали по одному представнику від кожної фракції – Тетяну Семенову, Олександра Поляруша, Ярослава Добрянського, Андрія Засуху та Валерія Ксьонзенка. Наприкінці засідання оголосили перерву орієнтовно до 25 листопада. 

Як стало відомо KV, на першій сесії Київської обласної ради VIII скликання були присутніми 79 депутатів із 84 обраних. Також був присутнім народний депутат Костянтин Бондарєв (ВО “Батьківщина”). 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Як оголосила голова Київської обласної виборчої комісії з обрання депутатів Київської обласної ради VIII Оксана Вертелецька, відповідно до протоколу ТВК, від 12 листопада 2020 року, було обрано 84 депутатів із 84. У виборах взяли участь 547 494 виборців. 

Замість Олександра Дубінського, який пройшов першим номером від обласної парторганізації “Слуга народу”, до складу раду увійшов Тимофійчук Володимир Павлович, який народився 1987 року на Чернігівщині, і працює кореспондентом у 1+1. З 2014 по 2018 рік – журналіст різних програм виробництва каналів холдингу “1+1” Медіа”. У 2017–2019 роках був членом громадської ради Мін'юсту з питань люстрації. А з листопада 2019 року – помічник-консультант нардепа Олександра Куницького (фракція “Слуга народу”).


На місце нардепа від “Європейської солідарності” Вікторії Сюмар, яка також була першим номером від відповідної парторганізації, зайшов Косташ Олег Анатолійович, який народився 1966 року і працює директором Одеської філії Державного публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг”. Має дві вищі освіти – інженера-механіка та магістра проектного менеджменту. Працює в аграрній сфері.

Кожному депутату видали нагрудні знаки та тимчасові посвідчення депутата. 


“Повноваження депутатів починаються з моменту оголошення результатів виборів Київською обласною виборчою комісією. Отже, ви набули повноважень депутатів Київської обласної ради. Вітаю вас!” – зазначила Вертелецька. 

Для організації та проведення першої сесії була створена спеціальна підготовча група, членами якої були представники усіх політичних сил. Очолив її Роман Титикало.

“Ми пройшли складні вибори, нарешті вони закінчили. Дуже дякую виборчій комісій. Сьогодні ми маємо обрати тимчасову президію, яка проведе першу сесію. Склад пропонується визначити представниками від кожної політсили – п'ять чоловік”, – каже він. 

Так, одноголосно присутні депутати підтримали тимчасовий склад президії у складі: представника від “Європейської солідарності” Тетяни Семенової, від “Слуги народу” – Олександр Поляруш, “За майбутнє” – Ярослав Добрянський, ВО “Батьківщина” – Андрій 

Засуха, “Опозиційна платформа – За життя” – Валерій Ксьонзенко. Головуватиме на сесії в.о. голови КОР Тетяна Семенова до обрання голови облради. 

Читати присягу депутата Київської обласної ради довірили депутату Володимиру Удовиченку (“Слуга народу”). Тетяна Семенова зачитала привітання від голови Верховної Ради. 

Тетяна Семенова оголосила перерву першої сесії орієнтовно до 25 листопада. Як розповів *KV депутат Ярослав Москаленко (фракція “За майбутнє”), перерву оголошено, аби депутати провели політичні перемовини.

“Сесія розпочалася нормально, толерантно. Зайшов гарний депутатський склад. Наразі між фракціями ведуться спокійні перемовини стосовно того, хто займе які місця у яких постійних комісіях та у президії. Чітких уявлень поки немає, розуміння вже буде ближче до вівторка”, – підкреслює Москаленко.


Читайте: До Київської обласної ради заходить 5 партій: три з них готові об’єднатися у коаліцію 

Фото: KV

КиевVласть

Вікторія Білоус

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, власть киевщина, киевоблсовет, слуга народа, батькивщина, бпп, цик, европейская солидарность, опзж, опзж, местные выборы 2020, слуга народу, За майбутнє, За майбутнє, За майбутнє, За майбутнє, За майбутнє, ярослав москаленко, анна старикова, європейська солідарність, київоблрада, влада київщина, ЦВК, батьківщина, Руслан Кузьменко, Юрий Чередниченко, місцеві вибори 2020, депутаты кос, київська обласна твк, депутати кор, киевская областная тик

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій