середа, 24 квітня 2024 г.

“Очередь смерти”: родственники смертельно больных украинцев просят правительство поторопиться (фото)

“Очередь смерти”: родственники смертельно больных украинцев просят правительство поторопиться (фото)

В Киеве, под зданием Кабмина проходит акция в поддержку больных людей, которым не может помочь украинская медицина, а потому нужна операция за границей. Эти люди стоят в очереди на государственную помощь, которую в народе уже прозвали “очередь смерти”, так как помощь часто приходит слишком поздно. Родственники больных просят, если не ускорить выделение средств, то хотя бы выдать т.н. гарантийные письма о том, что помощь будет. Эти письма дадут возможность больным провести срочные операции за границей.

Об этом стало известно из сообщения собственного корреспондента KV.

Средства для украинцев со смертельными диагнозами (в большинстве случаев, это онкобольные, которым нужна трансплантация) Кабмин выделяет, но, кроме того, что их не хватает, еще и масса бюрократических препятствий не позволяют начать лечение.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По данным Министерства здравоохранения, в 2016 году за счет ассигнований государственного бюджета было направлено на лечение за границу 81 человека на сумму 200 млн гривен.

Читайте: На лечение онкобольных в 2016 году из бюджета Киева выделено 40 млн гривен

В этом году государственным бюджетом предусмотрено чуть более 200 тыс. грн. И Минздрав информирует, что средства - закончились.

“Известно, что правительство собирается просить Верховную Раду выделить дополнительно 100 млн грн гривен, чтобы профинансировать операции украинских граждан за рубежом. Однозначно, такую ​​инициативу нужно поддержать. Ведь сегодня Украина не в состоянии спасти жизни тяжелобольных. Сотни людей со всех уголков государства должны искать спасения в зарубежных клиниках”, - сказано в обращении участников акции к правительству.

Но даже этих средств (при условии, что их выделят) все равно не хватит.

“На сегодня в очереди на получение такой помощи находятся 93 человека, еще три десятка людей ждут решения Минздрава о постановке в эту очередь. 100 млн грн хватит на лечение порядка 30 человек, т.е., как минимум в 4 раза эта сумма должна быть большей. Мы знаем, что в Украине есть перевыполнение бюджета, и просим помощи. Для многих из нас это - последний шанс”, - говорит одна из участниц акции.

Видео: аккаунт Татьяны Ященко в Facebook

В акции принимают участие близкие и родные тех, кто сейчас ждет помощи от правительства. Некоторым больным операция нужна срочно, и родственники просят выдать им т.н. гарантийные письма, чтобы начать сложный процесс подготовки к операции

“Болезнь не позволяет ждать, пока пройдет вся процедура. Врачи за рубежом это понимают и могут спасти наших родных, если Украина предоставит гарантии, что оплатит лечение, как только средства будут. Все, что требуется от Министерства здравоохранения и Министерства финансов - поставить подпись и выдать гарантийные письма”, - говорят участники акции.

Читайте: Киевский онкологический центр в 2017 году обещают профинансировать на 130 млн грн

Фото: KV

КиевVласть

Ирина Житняя

Теги: новости киева, кабмин, обращение, финансирование, акция, минздрав, поддержка, онкобольные, лечение за границей, смертельно больные, гарантийное письмо

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.