субота, 20 квітня 2024 г.

Новий податок на землю поставить селян на межу виживання, – свободівець Кошель

Новий податок на землю поставить селян на межу виживання, – свободівець Кошель

Новий законопроєкт № 3131, що встановлює мінімальний податок на землю, поставить хрест на обіцянках влади не примушувати жодним чином дрібних власників земель розпродавати свої ділянки. Якщо новелла буде проголосована Верховною Радою, власник стандартного паю в чотири гектари платитиме шість тисяч гривень нового податку.

Про це KV стало відомо з публікації депутата Білоцерківської міської ради від фракції “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Вадима Кошеля.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За його словами, законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції” зобов’яже власників земельних паїв сплачувати додатковий податок, тим самим змушуючи людей продавати землю. Це при тому, що депутати з партії “Слуги народу” обіцяли, що ніщо не змушуватиме людей до продажу своїх земель.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Пам’ятаєте, коли "Свобода" протестувала проти ухвалення закону про “ринок землі”? Серед аргументів його лобістів був і такий: “Ніхто нікого продавати свою землю не змушує, не хочеш — не продавай”. 

А тепер погляньте на законопроект нардепів від фракції “Слуга народу” №3131, який вже підтриманий податковим комітетом і внесений до порядку денного сесії. Цей законопроект пропонує запровадження мінімальної податкової сплати з кожного гектара землі сільгосппризначення, незалежно від того, скільки заробив власник землі. На практиці це означатиме, що власник паю буде змушений платити приблизно по півтори тисячі гривень в рік за кожен гектар. Просто так, незалежно від того, що він на землі вирощує. Тобто власник стандартного паю в чотири гектари платитиме шість тисяч гривень нового податку.

А тепер давайте подумаємо, до чого це призведе? Очевидно — до масового продажу своєї землі селянами, які не захочуть і не зможуть платити цей податок. Не захочеш продавати і з останніх сил будеш платити податок — “слуги народу” у майбутньому можуть його підвищити, щоб продав уже напевне. Це і є політика обезземелення дрібних власників на користь латифундистів. А тепер згадайте ще раз усю брехню, яку вам розповідали про “розвиток дрібного фермерства”.

Зазначимо, законопроєкт № 3131 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції” зареєстровано у ВР 27 лютого 2020 року. У червні податковий комітет ВР рекомендував прийняття законопроєкту в першому читанні. 16 червня документ включили до порядку денного Ради. 

За даними Держгеокадастру, близько 7 млн українців мають земельні паї – у середньому близько чотирьох га кожен. 4,7 млн власників паїв є одноосібниками – тобто обробляють свої паї самостійно. Решта паїв здаються в оренду великим агрофірмам чи холдингам.

Читайте: Степан Кузьмич: “Позиція “Свободи” – єдиним і ефективним покупцем землі має стати держава”

Фото: відкриті джерела

КиевVласть

Владислав Григор’єв, Інна Міхно

Теги: новости киевской области, новости киевщины, позиция, власть киевщина, децентрализация, рынок земли, политическая партия, верховная рада украины, кошель, всеукраинское объединение “свобода”

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій