четвер, 25 квітня 2024 г.

Начальника Шевченковского управления полиции попросили взять под контроль дело об избиении активиста Перова

Начальника Шевченковского управления полиции попросили взять под контроль дело об избиении активиста Перова

После избиения 31 октября на территории заказника “Бабий Яр” в Киеве активиста и журналиста Дмитрия Перова было открыто уголовное производство. Начальника Шевченковского управления полиции в Киеве попросили взять под личный контроль расследование данного дела.

Об этом идет речь в материале KV Однобокий конкурс. Рейтинг активности депутатов Киевсовета (18-24 ноября 2019 года).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Депутат Владислав Михайленко (фракция “Солидарность”) попросил начальника Шевченковского управления полиции взять под личный контроль расследование уголовного дела об избиении журналиста информационного портала “Активные граждане” Дмитрия Перова.

“Перов Д.А. занимает активную жизненную позицию и осуществляет общественный контроль и борьбу с незаконным строительством в Киеве. Именно во время выполнения своих обязанностей как общественного деятеля и журналиста 31.10 2019 года около 19:00 на территории ландшафтного заказника “Бабий Яр”, неподалеку от Аппаратно-студийного комплекса Национальной телекомпании Украины (телецентра) на Перова Д.А. было осуществлено нападение неизвестным лицом”, – говорится в обращении.

Михайленко отмечает, что пострадавший написал заявление про совершение уголовного преступления на имя прокурора Киева. 

По словам депутата, с учетом общественного резонанса, он считает необходимым взять под личный контроль начальника Шевченковского управления полиции расследование по данному уголовному производству. 

Напомним, что неизвестные избили общественного активиста Дмитрия Перова, который, в частности, боролся против умышленного разрушения памятника архитектуры по ул. Хорива, 2 в Подольском районе Киева. Депутат Киевсовета Юрий Левченко тогда заявил, что к избиению может быть причастен председатель комиссии по вопросам торговли, предпринимательства и регуляторной политики Киевсовета Александр Бродский, поскольку тот якобы представляет интересы застройщика.

Читайте: Депутат Киевсовета подозревает главу комиссии в заказном избиении активиста (фото) 

Напомним, что в июле 2019 года Национальное антикоррупционное бюро Украины (НАБУ) начало досудебное расследование в уголовном производстве по заявлению депутата Киевсовета Прохора Антоненко (фракция “Всеукраинское объединение “Свобода”) о возможном совершении криминального правонарушения депутатом Киевсовета Александром Бродским (фракция “Единство”). Бродскому обвиняют во внесении в декларацию заведомо недостоверных сведений – депутат якобы не внес в декларацию квартиру в Германии и яхту.

Читайте: Кличко и Бродский “крышуют” незаконную торговлю в подземных переходах Киева

Ранее KV сообщала, что еще в в столице на Подоле на улице Хорива в январские праздники 2018 года с усадьбы сняли крышу. Затем, на глазах у бездействующей полиции, памятник архитектуры продолжали разбирать.

Читайте: Война на твоей улице

Фото: страница Дмитрия Перова в Facebook

КиевVласть

Ольга Марийко

Теги: новости киева, полиция, избиение, владислав михайленко, депутатское обращение, рейтинг активности депутатов, личный контроль, дмитрий перов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.