субота, 20 квітня 2024 г.

На Оболонской набережной под грудой песка чуть не погибла 10-летняя девочка (фото, видео)

На Оболонской набережной под грудой песка чуть не погибла 10-летняя девочка (фото, видео)

Недавно на Оболонской набережной в Киеве чуть не погибла 10-летняя девочка. Она провалилась в песок, оставленный ранее коммунальщиками на набережной, и чуть не задохнулась. Местные жители надеются, что руководство Оболонского района в скором времени примет меры и устранит гору песка с набережной.

Об этом KV стало известно из сообщения местной жительницы Дарьи Вершиленко. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Ребенок провел 2 минуты под горой песка на Оболонской набережной и чудом выжил. Сидим на Оболонской набережной. Дети роют траншею. Тут крик. Девочка лет 10 провалилась. Три мужчины кинулись рыть песок. Минута. Смотрю ребята тянут за ногу девочку. Говорят, думали уже все. Достали синюю, но дышащую!” – написала Дарья Вершиленко.

По ее словам, местные жители надеются, что власти Оболонского района в скором времени примут меры и устранят гору песка с набережной. 

Киевляне жалуются, что если коммунальщики привезли песок, то нужно было его сразу и распределить по назначению, а не оставлять на набережной. 



Отметим, что 18 мая президент Владимир Зеленский назначил главой Оболонской райгосадминистрации (РГА) Кирилла Фесика

Ранее он был основателем, руководителем и совладельцем адвокатского объединения (АО) “Митракс” и ООО “Бюро адвоката Фесика”. На досрочных выборах ВР летом 2019 года адвокат Фесик сотрудничал с кандидатом в нардепы от “Слуги народа” по 217 округу Марьяной Безуглой. 18 июля 2019 года они вместе провели пресс-конференцию, на которой обвинили замглавы комиссии Киевсовета по вопросам бюджета и социально-экономического развития Людмилу Костенко (баллотировалась от “Европейской солидарности” Петра Порошенко) в подкупе избирателей. К слову, тогда же Фесик косвенно подтвердил, что штаб Безуглой тоже занимается подкупом избирателей.

Фесик также сотрудничал и с кандидатом от “Слуги народа” на 211 округе Александром Юрченко, которому помогал бороться с “сеткой” кандидата в нардепы от “Европейской солидарности”, секретаря Киевсовета Владимира Прокопива.

Читайте: Кличко поделился Киевом со “слугами народа”

Ранее Оболонскую РГА возглавлял Александр Цыбульщак, уволенный 16 июля 2019 года распоряжением №226/2019-рп президента Владимира Зеленского.

Как сообщала KV, недавно в зону отдыха “Наталка”, расположенную на ул. Приречной в Оболонском районе Киева, завезли 2 тонны чистого песка. Работы проводились 30 и 31 мая.

Читайте: На столичный пляж “Наталка” завезли две баржи чистого песка (фото)

Отметим, открытие столичных пляжей состоится только после того, как будет возможность  полноценного исследовать воду. Согласно санитарным нормам и правилам, это можно будет сделать, когда температура воды в водоемах составит не менее 18 градусов Цельсия.

Читайте: Столичные власти уточнили, когда в Киеве откроются пляжи

Фото: Facebook-страница Дарьи Вершиленко

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, оболонь, оболонский район, пляж, оболонская рга, пляжи, песок, оболонская набережная, кирилл фесик

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.