п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

На Київщині послаблено карантин: відновлюють роботу транспорт та дітсадки- Василь Володін

На Київщині послаблено карантин: відновлюють роботу транспорт та дітсадки- Василь Володін

З 26 травня в Київській області запроваджується послаблення протиепідемічних заходів за умови дотримання протиепідемічних вимог, встановлених постановами Головного державного санітарного лікаря України. Рішення про це було прийнято на засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Про це KV стало відомо з повідомлення прес-служби Київської облдержадміністрації (КОДА) з посиланням на інформацію в.о. голови КОДА Василя Володіна.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Згідно з протоколом комісії, в Київській області дозволені пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському внутрішньо обласному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Перед початком робочої зміни всі працівники транспорту мають проходити температурний скринінг. У разі виявленої температури тіла понад 37,2°С або ознак респіраторних захворювань, працівники не допускаються до виконання обов’язків. При вимірюванні температури тіла контактним методом необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію виробу, яким здійснюється термометрія після кожного його використання.

Має бути встановлена відстань між водієм та пасажирами не менше 1 метра або бути в наявності ізольована від салону кабіна водія, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо. Всі члени екіпажу повинні знаходитись в респіраторах (без клапану) або медичних масках.

Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Про необхідність використання ЗІЗ розміщується нагадування поруч з пасажирськими дверима.

Перед кожною зміною проводиться вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів. За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики. За сприятливих погодних умов рекомендовано здійснювати перевезення при відкритих вікнах.

Окрім того, Василь Володін повідомив, що з 26 травня відновлюють роботу заклади дошкільної освіти та  готелі (окрім ресторанів в них).

“Відновлюють роботу заклади дошкільної освіти. Звичайно, за умови дотримання протиепідемічних заходів, визначених Міністерством охорони здоров’я. При цьому, засновники та суб’єкти господарювання повинні здійснювати оцінку ризиків щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій.  Та повинні забезпечити працівників засобами індивідуального захисту із розрахунку на 5 днів. За тих самих умов можуть працювати і готелі”, – зазначив очільник Київщини.

Окремо він зазначив під час он-лайн брифінгу, що рішення про послаблення карантину не остаточне. “Київська облдержадміністрація продовжує моніторити епідемічну ситуацію щоденно. І у разі, якщо захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть бути посилені. Це все напряму залежить від нас з вами. Тож, давайте не розслаблятися, дотримуватися санітарних правил та турбуватися про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Всім – вдалого робочого тижня”, – звернувся до мешканців Київської області Василь Володін.

Читайте: “Велике будівництво” на Київщині: у Вишгороді незабаром відкриють дитячий садок на 246 місць

Фото: прес-служба КОДА

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, позиція, транспорт, карантин, кода, василь володін, дитячий садок, послаблення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.