четвер, 25 квітня 2024 г.

На добудову школи №2 в Іванкові на Київщині не вистачає коштів

На добудову школи №2 в Іванкові на Київщині не вистачає коштів

Через брак фінансування опинилося під загрозою завершення будівництва нової школи в смт Іванків Київської області по вул. Проскури, 49. Для завершення будівництва необхідно ще 8,51 млн гривень. З них 7 млн гривен буде надано в якості освітньої субвенції. Майже 1,5 млн гривень треба знайти місцевій владі.

Про це стало відомо KV з повідомлення депутата Іванківської райради Олега Берегового (фракція “Свобода”) на його сторінці в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Депутат нагадав, що загальна кошторисна вартість будівництва школи №2 на вул. Проскури, 49 в смт Іванків складає 32,22 млн гривень, з яких з бюджету Іванківського району профінансовано 23,71 млн гривень. На сьогодні для завершення будівництва об'єкту необхідно ще 8,51 млн гривень, яких в районному бюджеті немає. В зв'язку з цим Іванківська райдержадміністрація спільно з депутатами Верховної Ради подали документи для включення цього проекту в список об'єктів для фінансування з держбюджету в рамках програми “Спроможна школа”. На сьогодні прийнято рішення профінансувати будівництво школи в рамках цієї програми на 7,07 млн гривен.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Однією з умов виділення коштів в рамках програми “Спроможна школа”, як відмітив Олег Береговий, є співфінансування. З місцевого бюджету потрібно виділити не менше 10% від потреби. Таким чином для закінчення будівництва з районного бюджету необхідно виділити 1,43 млн гривень.

Депутат повідомив, що 13 липня 2020 року зареєстрував звернення до Іванківської райради з проханням скликати позачергову сесію щодо виділення зазначених коштів для завершення будівництва школи.

Сьогодні, 15 липня 2020 року, відбулося засідання бюджетної комісії Київської облради. За повідомлення депутата Київської облради Ігоря Сабія (ВО “Свобода”), на цьому засіданні було розподілено 20 мільйонів гривень освітньої субвенції, з яких 7 мільйонів гривень виділено на завершення будівництва школи №2 в Іванкові.

Нагадаємо, нову школу у смт Іванків по вул. Проскури, 49 будують на місці старої школи, яка була знесена через аварійний стан. 

У 2017 році відділ освіти Іванківської РДА за 300 тис. гривень замовив у ТОВ "Фарватер-проект" (*) розробку проектно-кошторисної документації на будівництво школи №2 в смт Іванків по вулиці Проскури, 49. На сьогодні звіт про виконання цього договору не опублікований. Проте 16 серпня 2018 року цей відділ освіти замовив виконання робіт по будівництву школи. Відповідний договір на 29,79 млн гривень було укладено з ПрАТ "Іванківська пересувна механізована колона №2" (**). Договір передбачав завершення робіт до кінця 2019 року. Однак в лютому 2020 року терміни перенесені – до кінця 2021 року.

На початку червня 2020 року в коментарі “Погляду” директор ПрАТ "Іванківська пересувна механізована колона №2" Володимир Скітневський повідомив, що на будівництві школи вже виконані загальнобудівельні і оздоблювальні роботи, влаштована каналізація, водопровід, на 50% облаштовано опалення, на 80% виконані роботи по благоустрою. А голова Іванківської РДА Сергія Яценко розказав, що на добудову школи сьогодні недостатньо 8 млн гривень. На думку журналістів, брак фінансування будівництва виник через те, що значна частина коштів районного бюджету була витрачена на боротьбу з епідемією коронавірусу.

Читайте: Київщина у 2020 році ризикує отримати “навчальну” кризу через недобудову шкіл

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ПрАТ "Іванківська пересувна механізована колона №2" засновано у 1997 році. Директор та кінцевий бенефіціарний власник – Володимир Скітневський. Власники найбільших пакетів акцій – ТОВ ІК “Бізнес-Інвест”, Олег Швець, Володимир Скітневський, Володимир Онопрієнко. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал – 4,08 млн гривень.

Відділом освіти Іванківської РДА керує Вікторія Дегтяр. Селищний голова Іванкова - Олександр Поліщук.

* ТОВ "Фарватер-проект" (Код ЄДРПОУ:35343572)

** ПрАТ "Іванківська пересувна механізована колона №2" (Код ЄДРПОУ:23568074)

Фото: Facebook

КиевVласть

Інна Арас

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, строительство, закупки, школа, школа, образование, закупівлі, освіта, иванков, іванків, прат, прат, олег береговой, александр полищук, олег береговий, виктория дегтярь, іванківська пересувна механізована колона №2, иванковская передвижная механизированная колонна №2, олександр поліщук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.