вівторок, 16 квітня 2024 г.

Мост через реку Рось в Белой Церкви превращается в руину (видео)

Мост через реку Рось в Белой Церкви превращается в руину (видео)

Жители города Белая Церковь каждый день вынуждены пользоваться аварийным мостом через реку Рось. Дальше установления таблички с предупреждением о его аварийном состоянии решение проблемы не пошло. Местные жители поговаривают, что власть специально оттягивает этот вопрос до выборов.

Об этом KV стало известно из сюжета телеканала KROKUS.TV, который был размещен на сервисе YouTube 8 августа 2018 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

В сюжете отмечается, что деревянный мост через речку Рось по улице Василия Стуса в Белой Церкви (Киевская область) разрушается на глазах.

Раньше здесь ходил паром, но в начале 1980-х военные в рамках проведения инженерных учений построили через реку полноценную переправу.

Есть в городе и дорога в объезд реки, но это лишние несколько километров машиной или общественным транспортом, поэтому местные жители предпочитают ходить по разрушающемуся мосту, нежели платить за проезд.

По словам автора материала, демонтировать мост - непопулярное решение, а альтернативы власть не предоставляет. Около моста просто установили знак, предупреждающий о его аварийном состоянии, чтобы обезопасить себя от последствий возможных несчастных случаев.

“Они сделали предупреждение, что мост в аварийном состоянии, чтобы обезопасить власть - себя! А никто же ничего не делает”, - отмечает местный житель.

Местные жители, по словам журналиста, предполагают, что проблему с мостом целенаправленно оттягивают до выборов, “чтобы было чем хвастаться”.

Ранее KV сообщала, еще в 2010 году власти планировали осуществить масштабный проект строительства объездной дороги вокруг Белой Церкви, чтобы разгрузить центр города. Ее хотели проложить от пересечения Сквирского шоссе с улицами Клинической и Щорса. Через реку Рось в рамках этого проекта хотели возвести мост длиной около 50 м до улицы Лесной, после чего дорога поворачивала бы на 90 градусов до пересечения с Володарским шоссе и соединялась в районе прудов с улицей Таращанской. Но проект пока остается только на словах.

Читайте: Строительство окружной дороги в Белой Церкви начнется с войны за землю

Фото: скриншот

KиевVласть

Катерина Борисенко

Теги: новости киевской области, новости киевщины, белая церковь, дорога, мост, аварийное состояние, река рось, разрушение моста

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.