четвер, 25 квітня 2024 г.

КОДА закупила обладнання для виявлення COVID-19

КОДА закупила обладнання для виявлення COVID-19

Департамент охорони здоров'я Київської облдержадміністрації (КОДА) замовив у медичної компанії “Емпіріка” 13 аналізаторів газів крові та 2 комплекти систем для діагностування COVID-19. Медичне обладнання повинні поставити у заклади охорони здоров'я Київщини, однак їх переліку у відкритому доступі немає.

Як стало відомо KV з оголошення електронної системи державних закупівель ProZorro, 6 квітня 2020 року Департамент охорони здоров'я КОДА (*) уклав договір з ТОВ “Медична компанія “Емпіріка” (**) на постачання аналізаторів газів крові та комплектів систем ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції – KV) Convergys PCRtist з тест-картриджами для виявлення РНК COVID-19. Ціна договору склала 13,2 млн гривень.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По договору підрядник повинен поставити 13 аналізаторів газів крові з аналізом електролітів Convergys liquical BG (ціна одного – 621,6 тис. гривень). 

На офіційному сайті постачальника вказано, що продуктивність кожного аппарату – до 80 тестів за годину (залежно від конфігурації). Аналізатор може зберігати до 32 тис. результатів вимірювання та даних контролю якості, має вбудований термопринтер та може підключатися до комп’ютера.


Згідно з договором, медична компанія “Емпіріка” також повинна поставити 2 комплекти систем ПЛР Convergys PCRtist (ціна одного – 2,6 млн гривень). Крім коронавірусу SARS-CoV-2 (COVID-19), комплект призначений для виявлення гепатитів, гонореї, гемофільної палички, герпесу, туберкульозу та інших.


На сайті постачальника вказано, що країною виробником всього обладнання є Німеччина.

Договір передбачає поставку аналізаторів газів крові та комплектів систем ПЛР протягом 45 днів після отримання письмової заявки замовника. Гарантія на поставлене обладнання має скласти 12 місяців з дня введення в експлуатацію.

Місце поставки – заклади охорони здоров'я Київської області, визначені замовником (перелік закладів у договорі не вказаний). 

Закупівлю провели за переговорною процедурою. У системі ProZorro опубліковано звіт про укладений договір. Замовник обгрунтував це виникненням особливих економічних та соціальних обставинами, а саме – спалахом COVID-19.

Нагадаємо, 20 березня 2020 року Кабмін прийняв постанову №225, якою було спрощено порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Документом визначено, що закупівлі, необхідні для боротьби із спалахами COVID-19 в умовах невідкладності, здійснюються без проведення відкритих конкурсів, з обов'язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю.

Раніше KV повідомляла, що Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) Борисполя закупив у компанії з групи “Макрохім” 2 тисячі тест-стрічок для визначення антитіл до SARS-CoV-2 COVID-19. Замовлення коштує 1,26 млн гривень.

Читайте: Центр первинної меддопомоги Борисполя закупив 2 тисячі тест-стрічок для визначення антитіл до коронавірусу

Нагадаємо, станом на ранок 10 квітня 2020 офіційно в Київській області підтверджено 140 випадків захворювання COVID-19. Всього по Україні зафіксовано 203 випадки коронавірусної хвороби. З них 69 летальних, 61 пацієнт одужав.

Читайте: Хроники коронавируса в Украине: обновляется

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Медична компанія “Емпіріка” зареєстровано в листопаді 2016 року в Києві. Спеціалізація – неспеціалізована оптова торгівля. Статутний фонд – 30 тис. гривень. Засновник та директор підприємства – Анна Лактіонова.

За інформацією Zакупівлі, за результатами участі у публічних закупках ТОВ “Медична компанія “Емпіка” уклало 85 угод на загальну суму більше 35 млн гривень (враховуючи нинішній тендер). Департамент охорони здоров'я КОДА уклав з компанією договори на 13,4 млн гривень.

Департамент охорони здоров'я КОДА очолює Максим Іонов.

* Департамент охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації (Код ЄДРПОУ: 02012898)

** ТОВ “Медична компанія “Емпіріка” (Код ЄДРПОУ: 40957368)

Фото: Укрінформ

КиевVласть

Олеся Данилова

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, коронавирус, кога, кога, закупки, COVID-19, ООО, закупівлі, киевская облгосадминистрация, максим ионов, київська облдержадміністрація, анна ларионова, департамент охраны здоровья кога, медицинская компания эмпирика

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій