п'ятниця, 29 березня 2024 г.

КМДА: Заборона евакуації автівок під час воєнного стану призведе до колапсу в центрі Києва

КМДА: Заборона евакуації автівок під час воєнного стану призведе до колапсу в центрі Києва

Якщо заборонити евакуйовувати автівки на період воєнного стану, це призведе до колапсу в центральній частині міста. У столичній мерії побоюються, що якщо Верховна Рада (ВР) дозволить залишати авто де заманеться, місто не матиме можливості у разі надзвичайних ситуацій евакуйовувати транспортні засоби, які створюють перешкоди для спецтехніки – карет швидкої допомоги та пожежних машин.

Як дізналася KВ, таку думку висловив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Чиновник прокоментував зареєстрованийу ВР законопроект №9092 “Про внесення змін до статті 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування під час дії правового режиму воєнного або надзвичайного стану”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Автор проекту закону – народний депутат Володимир Крейденко (фракція “Слуга народу”) – пропонує не застосовувати тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування в місцевостях, де запроваджено правовий режим воєнного або надзвичайного стану.

Нардеп апелює до того, що за рік повномасштабної війни кількість випадків такого затримання автівок зросла, це роблять у більшості випадків інспектори з паркування, а не уповноважені підрозділи Нацполіції, і часто навіть без законних підстав.

Крім цього, Крейденко вказує на те, що під час повітряних тривог водії бувають змушені швидко залишати свої машини для пошуку укриття, при цьому можуть порушуватися правила зупинки чи стоянки, а в такому разі, мовляв, від них неетично вимагати перед лицем загрози життю і здоров'ю вимагати дотримання правил дорожнього руху. 

Читайте: Столична влада встановила тарифи на паркування у Києві

Директор київського транспортного департаменту з аргументами народного депутата не погоджується, оскільки у разі хаотичної парковки місто не матиме можливості у разі надзвичайних ситуацій евакуйовувати транспортні засоби, які створюють перешкоди для спецтехніки, зокрема для карет швидкої допомоги, пожежних машин тощо. За словами Кандибора, з такою ситуацією місто зіштовхнулося в перші дні війни, коли до Центрального вокзалу був повністю заблокований під’їзд покинутими транспортними засобами, що унеможливлювало повноцінну евакуацію людей.

Крім цього, чиновник вважає, що порушники зможуть залишати транспортні засоби там, де вони захочуть – на смугах та зупинках громадського транспорту, велосипедних доріжках, пішохідних переходах тощо: “При цьому, протягом перших 10 днів з моменту винесення постанови, сплатять штраф всього 50% від загальної суми –  340 гривень. І це буде дешевше, ніж паркуватися на паркувальних майданчиках”.

За даними КМДА, у столиці за день евакуюють близько 250-350 автомобілів. При цьому, за словами вже згаданого чиновника, під час повітряної тривоги евакуація не здійснюється.

За його інформацію, за січень та лютий 2023 року Інспекція з паркування винесла 34 тис. 193 постанови, а також евакуювала 17 тис. 407 транспортних засобів, що забезпечило понад 12,9 мільйонів гривень надходжень до столичного бюджету. 

Читайте: КП “Київтранспарксервіс” та КМДА порушили закон під час формування та затвердження тарифів на паркування у столиці, – АМКУ

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, КМДА, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, Верховна Рада, слуга народу, руслан кандибор, департамент транспортної інфраструктури кмда, володимир крейденко, евакуація авто

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій