четвер, 28 березня 2024 г.

Кличко просить Кабмін і Раду приєднати Коцюбинське до Києва

Кличко просить Кабмін і Раду приєднати Коцюбинське до Києва

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак і до голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка щодо необхідності приєднати селище Коцюбинське до Києва.

Про це KV стало відомо з повідомлення видання “Громада Приірпіння”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Як повідомляє видання, в своєму зверненні мер столиці Віталій Кличко наголосив на необхідності приєднання селища Коцюбинське до Києва, оскільки мешканці селища під час громадських слухань в березні 2018 року підтримали приєднання до столиці. Під час поіменного голосування голос “За” віддали 61% мешканців Коцюбинського.


(фрагменти листів, наданих КМДА виданню "Горомада приірпіння")

У своєму листі Віталій Кличко також наголошує, що Коцюбинське – це анклав Києва і інфраструктура селища більшою мірою вже пов’язана з інфраструктурою столиці, зокрема системи опалення та водопостачання. Через те, що Коцюбинське залишається в області, мешканці селища не можуть домогтися подовження гілок комунального транспорту. Маршрутки їздять менше 10 км до метро і коштують 7 грн через те, що діє міжміський тариф. Окрім того, мешканці селища хочуть мати картку киянина, яка дає пільги.

Окрім того, мер Києва заявив, что Київська міська рада прийняла рішення від 13.09.2018 року прийняла рішення № 1369/5433 “Про затвердження нового порядку здійснення видатків на дошкільну освіту на основі базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості”. Механізм “Гроші ходять за дитиною” створений для підтримки та гарантії прав киян обирати дитячий садок будь-якої форми власності. Обов’язковою умовою є фіксація місця реєстрації дитини у Реєстрі територіальної громади міста Києва. Реєстрація місця проживання надає пріоритетне право на вступ до закладів дошкільної освіти Києва. Розташування заявок в списку відбувається з врахуванням підтвердженого запису дитини у Реєстрі територіальної громади міста Києва. Таким чином, на думку Віталія Кличка, у разі приєднання до столиці, мешканці смт. Коцюбинське могли б заощаджувати кошти.

Нагадаємо, ще в 2016 році в КМДА заявляли, що переговори по приєднанню Коцюбинського до Києва вийшли на фінальну стадію. У 2018 році в Коцюбинському відбулися громадські слухання з цього питання: "За" Київ проголосувало майже 61%, проти – 37,5%.

Читайте: Сутичка за Коцюбинське: слухання про приєднання селища до Києва пройшли в атмосфері скандалу

Але кількома місяцями пізніше, після того, як депутати селищної ради Коцюбинського висловили недовіру селищному голові, питання приєднання селища до Києва застопорилося. У Київраді до теми приєднання тоді поставилися нібито позитивно, але активних дій в цьому напрямку робити не стали.

Читайте: Приєднання Коцюбинського до Києва поставили на паузу, – депутат Київради (відео)

Лише наприкінці 2018 року по ініціативі секретаря столичної міськради Володимира Прокопіва, депутати проголосували за звернення до Верховної Ради щодо приєднання до Києва селища Коцюбинське.

Читайте: Київрада просить парламент розглянути питання приєднання до Києва селища Коцюбинське

Як раніше повідомляла КВ, Департамент земельних ресурсів КМДА наполягає на тому, що затвердити проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Києва вдасться, незважаючи на неузгодженість його Київською обласною радою (КОС). Чиновники запевняють, що відповідний проект автоматично вважається узгодженим, так як КОС не вклався в термін. Хоча, схоже, обласні депутати не тільки вчасно дали негативні висновки, а й видали тлумачні зауваження до проекту землеустрою щодо смт Коцюбинське.

Читайте: В КГГА уверяют, что смогут согласовать новые границы Киева

Фото: delo.ua

КиевVласть

Игорь Бровко

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новини київщини, новини київської області, виталий кличко, коцюбинское, коцюбинське, присоединение к киеву, приєднання до києва

четвер, 28 березня 2024 г.
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
10:26
На Вишневе очікує реконструкція дощової каналізації за 992 тисяч гривень
10:04
За добу втрати ворога зросли на 780 осіб та 31 одиницю бронетехніки, - Генштаб ЗСУ
09:46
Вночі російські терористи атакували Україну 28-ма ударними БПЛА
09:24
У Боровій на Харківщині внаслідок російського обстрілу загинув 12-річний хлопчик
09:02
Протягом минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
середа, 27 березня 2024 г.
20:45
Броварська громада спрямувала допомогу Збройним Силам - автомобіль-пікап та 50 FPV-дронів, - Сапожко
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.