четвер, 28 березня 2024 г.

Кинотеатр “Тампере” на Отрадном могут снова забрать у киевлян

Кинотеатр “Тампере” на Отрадном могут снова забрать у киевлян

Соломенская РГА пригласила активных граждан на слушание дела о возврате кинотеатра “Тампере” в коммунальную собственность. Слушания состоятся 3 сентября в 12.20 в Киевском апелляционном хозяйственном суде на ул. Шолуденко, 1 (зал судебных заседаний № 16, второй этаж).

Об этом KV стало известно из сообщения Соломенской РГА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

С 2016 года Киевская городская прокуратура оспаривает право собственности частной компании на целостный имущественный комплекс “Кинотеатр “Тампере”. 22 февраля 2018 года Киевский апелляционный хозяйственный суд наконец признал право собственности за территориальной общиной. Но ООО “Дельта-ПФ” не согласилось с этим решением и подало кассационную жалобу, которая 12 июля была частично удовлетворена фактически по формальным причинам: на основании отсутствия доказательств надлежащего уведомления третьих лиц (корпорации “Лексафин Бизнес С.А.”) при рассмотрении дела.

Читайте: Право собственности на кинотеатр “Тампере” зарегистрировано за столичной общиной

Как пишет заместитель председателя КГГА Вячеслав Непоп на своей странице в Фэйсбук, не были приведены аргументы и не было принято никаких решений об отмене права собственности, принадлежащего территориальной общине. Дело направлено на новое рассмотрение, но в суд апелляционной инстанции документы до сих пор не дошли.

Сейчас местная прокуратура № 9 вместе с Соломенской РГА отстаивают вопрос о незаконности пребывания здания в частной собственности и необходимости его возвращения в собственность города.

В связи с этой критической ситуацией проведено оперативное совещание с участием народного депутата от Соломенского района Дмитрием Андриевским и депутатами Киевсовета. Уже подготовлен и направлен депутатский запрос в Генеральную прокуратуру, Министерство юстиции, и на мэра Киева Виталия Кличко.

“Поражает наглость и настойчивость, с которой “бизнесмены” бьются за “Тампере” пятый год подряд”, - комментирует Вячеслав Непоп. В конце 2013 года право собственности было зарегистрировано на частную компанию в обход процедуры приватизации объектов культуры. Более того, Киевсовет не голосовал за отчуждение комплекса. Тем не менее, фиктивные владельцы не оставляют попыток, поэтому нужны не только юридические действия, но и максимальный общественный резонанс.

Фото: Интересный Киев

KиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новости киева, кгга, прокуратура, суд, вячеслав непоп, право собственности, кинотеатр тампере, кассационная жалоба, Дельта-ПФ

четвер, 28 березня 2024 г.
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.