п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Экоинспекция обнаружила несанкционированную мусорку площадью 671 кв м в Шевченковском районе Киева

Экоинспекция обнаружила несанкционированную мусорку площадью 671 кв м в Шевченковском районе Киева

Экологическая инспекция обнаружила несанкционированную мусорку твердых бытовых отходов (ТБО) на площади 671 кв м в переулке Шишкинском в Шевченковском районе Киева. Мусорка была обнаружена в рамках внеплановой проверки экоинспекции. В то же время ответственное лицо было привлечено к административной ответственности и штрафу в 340 гривен. Тем временем, подсчитанные убытки составили почти 31 млн гривен. 

Об этом KV стало известно из сообщения Государственной экологической инспекции Столичного округа.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“При реализации внеплановой проверки Шевченковской районной государственной администрации государственными инспекторами по охране окружающей природной среды Столичного округа осуществлен выезд по адресу г. Киев, пер. Шишкинский, 11-Д и установлено засорение земельного участка площадью 671 кв. м. (кадастровый номер 8000000000:91:109:0331) твердыми бытовыми отходами”, – говорится в сообщении. 

Отмечается, что за нарушение природоохранного законодательства ответственное лицо привлечено к административной ответственности по ст. 82 КУоАП и наложено административное взыскание в размере 340 гривен.

В то же время по факту засорения земельного участка рассчитан ущерб, нанесенный государству, и предъявлена ​​претензия на сумму 30,7 млн гривен.

На прошлой неделе KV сообщала, что около Дарницкого мелиоративного канала местные жители зафиксировали возникновение новой несанкционированной большой свалки бытового мусора. Эта свалка может загрязнять канал, являющийся частью системы озер и водообеспечения реки Днепр. Мэра Киева Виталия Кличко и главу Дарницкой райгосадминистрации (РГА) Ярослава Лагуту попросили отреагировать на сообщения местных жителей и ликвидировать свалку. 

Читайте: Кличко и главе Дарницкой РГА указали на новую несанкционированную свалку у Дарницкого мелиоративного канала

Отметим, что в столице официальным оператором по вывозу мусора является КП “Киевкоммунсервис” (*), которое с 27 июля 2017 года возглавляет Максим Ляшкевич. На сегодня КП “Киевкоммунсервис” на условиях договоров подряда работает с шестью компаниями: ЧАО “Киевспецтранс” (**), ООО “Селтик”, ООО “Спецкоммунтехника”, ДП “Фирма “Альтфатер Киев”, ООО “Крамар Рисайклинг” и ООО “Фирма “Владелец-Роз”. 

КП “Киевкоммунсервис” подчинено Департаменту жилищно-коммунальной инфраструктуры КГГА. С 17 июля 2017 года этот департамент возглавляет Дмитрий Науменко. Курирует это направление замглавы КГГА Петр Пантелеев.

* КП “Київкомунсервіс” (код ЄДРПОУ: 33745659)

** ПрАТ “Київспецтранс” (код ЄДРПОУ: 02772037)

Фото: Госэкоинспекция Столичного округа

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, кгга, петр пантелеев, экология, мусор, шевченковский район, дмитрий науменко, свалка, киевкоммунсервис, киевспецтранс, департамент жилищно-коммунальной инфраструктуры, тбо, инспекция, максим ляшкевич, твердые бытовые отходы, свалки, экологическая инспекция, мусорка, мусорки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.