п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Академик Патон заявил об аварийности одноименного моста в Киеве (документ)

Академик Патон заявил об аварийности одноименного моста в Киеве (документ)

Директор столичного Института электросварки Борис Патон обратился в киевской команде партии “Слуга народа” в лице Александра Ткаченко с просьбой поспособствовать тому, чтобы Киевская горгосадминистрация (КГГА) и КК “Киевавтодор” в кратчайшие сроки начали реконструкцию моста, названного в честь отца академика Бориса Патона Евгения. Ученый утверждает, что обследование моста Украинским институтом стальных конструкций имени Шимановского показало, что конструкция находится в аварийном состоянии. Если не принять никаких мер, это может закончиться транспортным коллапсом для Киева.

Об этом KV стало известно обращения академика Евгения Патона к главе киевской команды партии “Слуга народа” Александру Ткаченко. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Начиная с середины 2018 года Научно-технический комплекс "Институт электросварки имени Е.О. Патона" Национальной академии наук Украины неоднократно обращался к руководству КГГА по поводу критического состояния моста им. Е.О. Патона через р. Днепр в Киеве, который по результатам обследования, выполненного ООО "Украинский институт стальных конструкций имени. Шимановского", признан находящимся в аварийном состоянии”, – говорится в сообщении. 

В документе отмечается, что КГГА и "Киевавтодор" (*) не выполнили решений о необходимости детального обследования технического состояния главных балок моста и разработке проекта его реконструкции.

По мнению ученого, дальнейшее затягивание может привести к разрушению моста и транспортному коллапсу. 

Академик Борис Патон просит представителей партии “Слуга народа” вмешаться в ситуацию и поспособствовать тому, чтобы КГГА и "Киевавтодор" в кратчайшие сроки начали работы по реконструкции моста.



Как сообщала KV, на правом берегу, в Печерском районе Киева, со стороны Наводницкого парка участок под мостом Патона, являющегося памятником архитектуры, перегородило забором КП “Киевавтопутьмост”, входящее в Коммунальную корпорацию "Киевавтодор". Там коммунальщики устроили парковку для строительной техники. На требования убрать забор коммунальщики отвечают отписками.

Читайте: “Киевавтопутьмост” перегородил участок под мостом Патона в Киеве под парковку (фото)

Напомним, до конца текущего года по результатам тендеров КП “Киевавтодормост” девять столичных мостов должны комплексно обследовать. За соответствующие работы в КП готовы потратить 3,1 млн гривен. Примечательно, что в прошлом году три из девяти этих объектов уже обследовали, на что было потрачено 830 тыс. гривен. Отметим также, что для обследования только одного моста их девяти подрядчика выбирали в результате открытого конкурса, остальные договора заключили по процедуре допороговой закупки.

Читайте: КП “Киевавтодормост” потратит на обследование девяти столичных мостов 3 млн гривен

С 15 апреля 2015 года КК “Киевавтодор” руководит Александр Густелев. За транспортную инфраструктуру в Киеве отвечает замглавы Киевской горгосадминистрации (КГГА) Дмитрий Давтян

* Комунальна корпорація "Київавтодор" (код ЄДРПОУ: 03359026)

Фото: 24 Канал

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, кгга, киевавтодор, мост патона, борис патон, академик, евгений патон, академик борис патон

п'ятниця, 29 березня 2024 г.
15:45
Вбиральні Київського гуртожитку НУБіП хочуть відремонтувати за 3,9 млн гривень
15:26
Сирський про мобілізацію: 500 тисяч новобранців ЗСУ не потребують
15:05
Поліцейського-хабарника на Київщині судили вісім років, щоб засудити до семи у справі про приховання наркоторгівлі
14:47
СБУ витратить 7,3 млн гривень на обладнання для відеоспостереження
14:36
Зеленський: РНБО при новому керівництві має в першу чергу забезпечити державу якісним прогнозуванням ситуацій
14:04
У столиці планують створити безбар’єрне туристичне середовище
13:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:24
За добу втрати ворога зросли на 820 осіб, 56 БПЛА та 5 крилатих ракет, - Генштаб ЗСУ
13:03
На Північному мосту обмежать рух транспорту до 15 червня (схема)
12:42
У столиці судитимуть росіянина, який скоїв розбійний напад на аптеку
12:24
В Україну повернули тіла 121 полеглого оборонця
12:02
У Польщі переговори щодо українського зерна не мали успіху, але Сольський налаштован оптимистично, - ЗМІ
11:44
Руслан Кравченко: Німеччина продовжить допомагати Київщині у процесі відбудови
11:25
Комунальні підприємства Вишневого подарують військовим два авто вартістю 110 тисяч доларів
11:01
29 комунальних медзакладів столиці підключено до Реєстру територіальної громади, - КМДА
10:47
Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю понад 6,7 млн гривень
Календар подій
Відновлення багатоповерхівок Ірпеня йде повільно: розбираємо причини
29 березня 2024 г. 15:00
Відновлення багатоповерхівок Ірпеня йде повільно: розбираємо причини
Упродовж лютого Департамент містобудування та архітектури Київщини замовив проєктні роботи для капремонтів десяти пошкоджених московитами багатоквартирних будинків Ірпеня. Обійдуться ці проєкти майже у 14 млн гривень, а триватиме їх розробка до кінця 2024 року. Серед підрядників є цікаві особистості. Однак наявність “цікавих” підрядників – не єдина проблема даних закупівель. Досвід замовлення проєктно-кошторисної документації через цей департамент минулого року не дуже позитивний. Тоді такі документи замовили для капремонтів шести багатоповерхівок, але у жодній з них роботи досі не розпочаті. Крім цього експерти вказують, що аномально низька кошторисна прибутковість, яка закладена в минулорічні проєкти капремонтів, ставить під сумнів можливість обрання спроможного підрядника для подальших робіт. Але у профільному департаменті обладміністрації це заперечують та запевняють, що розроблена документація пройшла експертизу сертифікованими фахівцями, тобто отримала позитивний висновок.
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.